Elektra-nachtmerrie 1

9 mei 2006

Lijn (3257 bytes)

Ik mag van geluk spreken dat ik geen kortsluiting gehad heb of nog erger: brand!!! Kreeg geen stroom meer op het schakelkastje van de Gas/Benzine keuze schakelaar. Ik heb godverdomme 3 dagen liggen kloten met de electronica van m'n Dodge.Ongeloofelijk wat een puinhoop. 

De voedings en massa draad van de LPG-instalatie was gemaakt van dun luidspeaker-draad. De vorige eigenaar presteerde het zelfs om 1 meter Plus-draad aan elkaar te knopen uit 4 korte stukkies draad, met wat isolatie tape en kroonsteentjes... Draden die door een gaatje met scherpe randen door de firewall zijn gestoken. Draden waar de isolatie was wegeschuurd doordat ze tegen parkers onder het dashboard aan bungelden.... Zekeringen die op de meest idiote plekken met isolatietape ergens tussen geplakt zijn...

Ik heb tot nu toe 1 plastic tas vol met loze draden, isolatietape, schildersafplakplakband, kroonsteentjes en andere zooi weggeknipt.  En ik denk dat ik nog wel een tas vol overbodige troep weg kan halen... Ik heb een begin gemaakt met vervangen van deze zooi, draad op de juiste lengte af te knippen, solderen en met krimpkous isoleren...  Alleen als het echt nodig is zal ik goed geisoleerde stekkertjes gebruiken...Voor zover mogelijk probeer ik draden met de orginele kleurcodes te gebruiken.

Kijk en huiver...........

Hoe maak je een draad die te kort is, langer................ ZO dus niet!!!

Kroonsteentjes-paradijs......... Isolatie is blijbaar nergens voor nodig???

Hoofdzekering van de voedingsdraad naar de LPG-relais

Pfff... genoeg voor nu. Er is nog voor meters kabel te verwijderen die er domweg niet thuis hoort ;-)

Auteur: Kale

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)