Het begin van Project X

11 mei 2004

Lijn (3257 bytes)

Na een dagje bellen met o.a. de RDW en zoeken op internet naar wat er allemaal mogelijk is hebben Mikey en Seeb besloten PROJECT X te starten. En ik (chaosgirl van Seeb) zal regelmatig een update van alle vorderingen hiervan op deze site zetten.  Aangezien het iets heel nieuws is, waar ze nog geen eerdere ervaring mee hebben opgedaan zijn alle tips, waarschuwingen, adviezen, goedkope onderdelen etc etc van harte welkom. Mail ze naar: sebas@chaosboyz.nl

Deze Camaro dient als voorbeeld hoe Project X er ongeveer uit zal gaan zien

Op dit moment hangt er in de garage een prikbord met allerlei fotootjes van hoe hij ongeveer zou kunnen worden. De meest favoriet is de Camaro Offroad. 

Ik vind het wel leuk om eerst eens te beginnen met een stukje geschiedenis. Mikey kocht zijn Pontiac ongeveer 5 jaar geleden bij BMB in Dordrecht. Het was altijd al zijn droom om met zo’n auto te rijden. Al van kleins af aan kocht hij van zijn zakcentjes boekjes als Chroom & Vlammen en droomde hij helemaal weg. Zijn broer Seeb ging hem al voor met diverse Amerikaanse 4x4’s en een OldsMobile. Mikey vond dit helemaal geweldig, maar hij wilde toch iets met meer POWERrrrrrrrr! 

Op een koude winterdag met Seeb, Xel, Rob, Yvon en Robin in de GMC en Mikey en Inge in de Pontiac nu nog laag bij de grond langs het strand cruisen

En na even zoeken en heel Nederland doorrijden vond hij uiteindelijk zijn Pontiac.

Na even zo rondgereden te hebben en hier en daar eens wat te verfraaien aan de auto wilde Mikey een ander motorblok erin. Aangezien het een Formula 400 model was, maar er geen 400 blok in zat en ook kwamen er wat rookpluimpjes uit zijn motorblok ging hij op zoek naar een ander motorblok. En die vond hij nieuw in de winkel bij C&P in Tegelen. Helemaal te gek, het koste wel wat, maar dan had je ook wat! Een V8/400CI/ 6.6L/350 PK…..

Thuis moest hij het motorblok nog wel helemaal zelf in elkaar zetten, nou als of je een klein ventje een hele tuin vol met LEGO had gegeven zo ging hij samen met Seeb aan de slag. Aangezien bij dit soort motoren meestal de manifold handmade is zat deze er dus niet standaard bij. Dus die moest besteld worden. Pas na een jaar vreselijk ongeduldig wachten was de manifold binnen. Nog eens goed overal adviezen gevraagd over hoe je een nieuw motorblok moest starten en inrijden werd er voor het eerst gestart…. Wat een geweld!!! Alle buren die de afgelopen tijd alle vorderingen op de voet gevolgd hadden kwamen een kijkje nemen. Bij het wegrijden hoorde je de straatstenen wiebelen onder de dikke achterbanden. En die glimlach op de koppies van Mikey en Seeb, heerlijk! 

Mikey moest even zijn motorblok ‘afstoffen’, zijn Pontiac stond 2 jaar bij de spuiter

Nadat Mikey er zo’n 1000 km mee had gereden, dus nog niet helemaal ingereden en dus ook nog niet volgas had gereden, besloot Mikey dat hij overgespoten moest worden.  Dit plan werd ook nog eens keer bevestigd toen een buurjongen, van een straat verder op, op zijn achterbumper knalde. Die jongen had de hele Pontiac niet in de straat zien staan en vertelde later dat hij dacht dat het ineens donker werd. Een beetje te verklaren is het wel, het was winter, de ramen van de buurjongen zijn auto waren van buiten bevroren en van binnen aangeslagen…. en toen BOEM… maar een beetje erg dom was het ook wel. De Pontiac had alleen lak schade aan de bumper, de buurjongen had meer pech. Gelukkig keerde de verzekering de schade vlug uit en dat scheelde weer in de spuitkosten. 
Door familieomstandigheden en de aanschaf van zijn eigen huisje heeft Mikey zijn Pontiac 2 jaar bij de spuiter (een bekende) laten staan, met nog geen 1000 km op de teller van het nieuwe motorblok. 

Begin maart heeft Mikey zijn Pontaic opgehaald bij de spuiter

Maar begin maart 2004 was het zover, de Pontiac werd bij de spuiter opgehaald en in de tuin bij Seeb gezet.  Hij moest natuurlijk eerst APK gekeurd worden voordat hij er weer mee op de weg kon gaan blazen…. We verwachtte niet teveel problemen bij de APK keuring en het was de bedoeling dat Mikey en zijn vriendin Inge in april naar de eerste Cruise Brothers meeting van dit jaar zouden gaan.

Eind maart reed Mikey heel relaxt naar de APK keuring, maar kwam toch wel een beetje teleurgesteld terug. De Pontiac was afgekeurd op wat roest aan de onderkant, het subframe aan de onderkant was niet meer in orde. Mikey baalde…. Nieuw motorblok van ƒ 10.000,- in zijn net gespoten Pontiac en nu dit weer….

Mikey is begonnen met het uit elkaar halen van zijn Pontiac

Op een zonnige dag in mei zat Mikey samen met Seeb in de tuin naar de Pontiac te staren en een beetje hardop te denken dat het mooier zou zijn als er een chassis van een Dodge W200 onder die Pontiac zou zitten. Dat roest veel minder snel weg en is beter te onderhouden. Dit idee kwam mede omdat de Pontiac m.b.v. krikjes hoog op zijn wielen stond om de onderkant goed te kunnen bekijken, best een stoer effect. 

Dus ze sprongen achter de PC en gingen op het internet op zoek naar ideetjes en belde even met de RDW om te vragen wat allemaal mogelijk was en zo ontstond dus dit idee. Als hij dan toch uit elkaar moet voor laswerk, dan doen we het ook gelijk goed!!

Dus zo is Mikey nog voor Pinksteren begonnen met het demonteren van de voorspatborden en de neus. Zodat op korte termijn het motorblok er uit kan en dat de rest van de Pontiac tijdelijk opgeslagen kan worden in de garage. En daarna op zoek naar een goedkope donorauto voor de onderkant….

Auteur: Xel

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)