Een 'autootje' voor erbij...

Ronald & Hanna, 7 april 2003

Lijn (3257 bytes)

Maandag 07 april 2003. 

Lief dagboek, vandaag heb ik besloten een kijkje te gaan nemen bij een Dodge RamCharger welke al een poosje op marktplaats te koop staat.  Rond 14.00 uur was het dan zover, ik heb de stoute schoenen aangetrokken en  ben met Aquafobia (mijn W200) richting Heerhugowaard gereden. De Dodge stond  te koop bij iets wat wel heel veel weg heeft van een autosloperij en zat ook  op een terrein met alleen maar sloperijen.  De eerste aanblik van de RC deed me eigenlijk de moed een beetje in de  schoenen zakken, had ik hier nou dat hele stuk voor gereden?  Door de telefoon had de verkoper gezegd dat ie niet nieuw meer was, maar zeker ook niet verrot. Nou weet ik niet wat zijn definitie van verrot is, maar hij heeft er blijkbaar een ander idee over dan ik. 

Nou ja, ik was er nu eenmaal dus moest ik het ding ook maar even wat beter bekijken. Het eerste dat opvalt, is dat er splinternieuwe chrome velgen onder zitten met nagenoeg nieuwe banden. Het tweede wat opvalt, is dat er meer roest dan metaal aanwezig is :) 

Na een beetje bakkeleien over de prijs heb ik uiteindelijk toch maar besloten om hem te kopen. De motor loopt goed, de bak schakelt dus als het uiteindelijk echt niets blijkt te zijn kan ik hem altijd nog slopen voor de onderdelen. Na het papierwerk afgehandeld te hebben ben ik huiswaarts gegaan als de trotse nieuwe bezitter van een RC. 

 

Nog dezelfde avond ben ik om 19.00 uur met een vriend terug gegaan om de Dodge op te halen. De verkoper had me gewaarschuwd dat de remmen niet al te best waren dus ik had wat gereedschap en remvloeistof mee genomen. Toen ik echtereen paar keer flink op het pedaal had getrapt spoot de remvloeistof onder de auto vandaan. De remleiding naar achteren was totaal verrot. Ik heb nog geprobeerd om deze dicht te knijpen met een tang maar telkens brak de leiding gewoon af. Na een hoop rommelen en denken hoe ik dit nou moest oplossen, heb ik een stukje raamrubber dat achterin lag aan stukken gesneden en dit in de hoofdremcilinder voor de remleiding gestopt. Nu kon ik in ieder geval voorzichtig naar huis rijden met alleen de voorremmen. 

Snel nog even tanken en dan op weg. Inmiddels was het al 21.00 uur geweest dus ik wilde snel naar huis want het was best nog een stuk rijden en veel harder dan 80 zonder achterremmen wilde ik ook niet gaan. Na 100 meter stond ik echter alweer stil. We hadden de RC met startkabels gestart omdat de accu leeg was en dat was ie inmiddels alweer. Nog maar een keertje starten met kabels en deze keer maar even een poosje de accu laten bijladen voordat we weer op weg gingen. Nu ging het beter, dan wil zeggen, nu kwam ik 250 meter ver. Uiteindelijk hebben we de accu uit de W200 gehaald en die in de RC gezet en vice versa. 

De rest van de rit ging bijzonder goed, ik heb niet veel hoeven remmen en we zijn heelhuids thuis aangekomen. Morgen eerst maar eens een nieuwe remleiding naar achter leggen en dan gaan we maar eens kijken wat er allemaal gedaan moet worden om hem weer netjes te krijgen. 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)