Nog meer elektra...

Ronald & Hanna, 13 april 2003

Lijn (3257 bytes)

Zondag 13 april 2003

Na het verwijderen van alle overbodige bedrading zoals ik hiervoor al beschreven heb, werkte de oliedrukmeter niet meer. Vandaag heb ik de meter getest door deze direct aan massa te leggen, de meter zou dan volledig moeten uitslaan maar deed dit niet. Het probleem moest dus in de meter zelf zitten of in het instrumentenpaneel. Na het demonteren van het paneel bleek dat er 2 pinnetjes los zaten in de printplaat waar de grote ronde multi-stekker zit. Ik heb in de loop der tijd al verschillende panelen gekocht en gekregen en had dus nog een goede printplaat liggen. Ik heb de printplaat overgezet en het geheel voorzien van nieuwe lampjes, nu kan je in het donker de instrumenten tenminste ook weer zien. De oliedrukmeter werkt ook weer perfect.

Het lock-lampje van de tussenbak werkte ook niet. Om een of andere reden heeft een van de vorige eigenaren deze bedrading halverwege de kabelboom weggeknipt. Inmiddels heb ik met de originele kleuren deze draad weer gerepareerd zodat ook het lock-lampje weer werkt.

Ook heb ik vandaag de remmen nogmaals ontlucht omdat deze nog steeds niet helemaal werkten zoals ik graag zou zien. Helaas heeft dit niet heel veel geholpen. 

Dinsdag gaat de RamCharger naar de APK zodat ik weet wat er allemaal moet gebeuren om hem weer gekeurd te krijgen.

Verder wordt de accu niet opgeladen. Ik heb een adres gekregen van een bedrijf dat dynamo's reviseert en zelfs een dynamo op maar zou kunnen maken. Maandag ga ik eens op bezoek bij dit bedrijf. Ik hoop dat ze een dynamo voor me kunnen maken met een interne spanningsregelaar welke een hoop ampère's kan leveren zodat de accu lekker snel opgeladen wordt en eventuele extra gebruikers gevoed kunnen worden.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)