De achterremmen...

Ronald & Hanna, 19 april 2003

Lijn (3257 bytes)

Zaterdag 19 april 2003

Aangezien een van de APK afkeurpunten de handrem was en ik zelf ook al vond dat de Dodge niet lekker remde heb ik besloten om de achterremmen maar eens aan een onderzoek te onderwerpen.

Dit was makkelijker gezegd dan gedaan.. De achteras is van het type met 5 wielbouten en die zit toch net ff iets anders in elkaar dan die van de W200. Na het verwijderen van het achterwiel wilde ik de remtrommel verwijderen maar deze had daar geen zin in. Op de een of andere manier wilde de trommel maar niet loskomen van de achteras. Na veel kruipolie en klappen met een flinke hamer begon er eindelijk wat beweging in het onding te komen. In totaal heeft het me 25 minuten geduurd maar toen had ik eindelijk de remtrommel los en kon ik de achterrem aanschouwen. Vlak daarna heb ik de trommel er snel weer op gezet want hier is geen redden meer aan, er moeten absoluut nieuwe remvoeringen gemonteerd worden en alles moet eens goed schoon en roestvrij gemaakt worden. 

Helaas beschik ik niet over een onuitputbare voorraad met reserve onderdelen dus kon ik deze klus niet afmaken. Binnenkort ga ik de achterremmen reviseren en zal ik zorgen voor een complete foto reportage zodat dit dagboek niet een grote lap droge tekst wordt. 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)