Ophalen nieuwe body

Ronald & Hanna, 21 juni 2003

Lijn (3257 bytes)

Zaterdag 21 junii 2003

Een week geleden hebben 2 oplettende chaosboyz mij erop attent gemaakt dat er via de website van de DTB onderdelen van een RamCharger aangeboden werden. Na de advertentie gelezen te hebben, heb ik direct een mailtje gestuurd naar de adverteerder dat ik wel interesse had in de body als deze nog in goede staat zou zijn.

 

Na wat heen en weer gemail en gebel, heb ik besloten om afgelopen maandag maar even een kijkje te gaan nemen. Eenmaal in Velsen-Noord aangekomen bij de auto sloeg ik bijna achterover van verbazing. Fino, de eigenaar vertelde mij namelijk dat hij de RamCharger ging slopen om er een stockcar van te bouwen. Nou is een stockcar natuurlijk best wel leuk maar om daar nou een keiharde RamCharger uit 1978 (belastingvrij dus) voor te slopen en dan ook nog eens het 360 blok om te ruilen voor een 318, daar zie ik de logica niet van. Neem dan gewoon een oude Blazer ofzo, die dingen zijn er toch zat J.

 

Enfin, Fino was dus vastbesloten om de RC te slopen en dat was voor mij eigenlijk maar een geluk, deze RC heeft namelijk een veel betere body dan die ik voor Hanna gekocht heb. Na wat babbelen heb ik besloten de boSdy over te nemen. Fino zou zorgen dat de gehele body kaal opgeleverd werd zodat ik hem zo kon opladen. Zo gezegd, zo gedaan, Donderdag 19 juni belde Fino op dat hij zover was. De body hing aan het plafond in spanbanden. Ik sprak met hem af dat ik zaterdag langs zou komen om het gevaarte op te halen.

 

Vandaag was het dan zover, om 09.00 uur ben ik richting Velsen-Noord vertrokken met een geleende autoambulance achter de W200. Ik ben erg rustig, precies 80 naar Fino gereden om maar niet aangehouden te worden, ik heb namelijk een E achter B en mag dus eigenlijk helemaal niet met een aanhanger rijden. Dat ik dat al sinds mijn 16e toch doe telt helaas niet mee. Gelukkig ben ik zonder problemen aangekomen. Toen ik aankwam was Fino net bezig om de motor met bak van het onderstel te verwijderen en achter in de laadbak van zijn CrewCab te leggen.

 

Korte tijd later heb ik de ambulance naar binnen gereden en zijn we begonnen met het laten zakken en ondersteunen van de body op de ambulance. Binnen een half uurtje stond het ding gestut en vast gesjord op de aanhanger en kon ik weer richting huis vertrekken. Onderweg naar huis bedacht ik me dat ik de body natuurlijk nooit in mijn eentje van de ambulance kon krijgen. Ook hadden Rein en Co Oskam mij aanbevolen om de body eerst te laten stralen en in de grondverf te laten spuiten alvorens hem te monteren. Ik heb dus onderweg besloten om naar Co te rijden en daar even te proberen een straler te vinden die de body zou kunnen stralen voor me. Dit is gelukt. Helaas kon ik de body niet meer vandaag afleveren omdat de beste man weg moest, maar ik heb afgesproken dat ik maandag zou langs gaan om een prijs af te spreken en de body achter te laten.

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)