Uit je dak!

Ronald & Hanna, 26 juni 2003

Lijn (3257 bytes)

Donderdag 26 juni 2003

Vandaag heb ik een begin gemaakt met het demonteren van de RamCharger. Als eerste heb ik het achterruitje gedemonteerd en daarna heb ik de veiligheidsgordels verwijderd.

 

Daarna heb ik de bouten waarmee het dak vast zit op de body verwijderd en kon ik beginnen met het verwijderen van het dak.
Dat ging nog niet zo heel eenvoudig want het zat vastgeplakt met een of andere kit.

Verder is het dak loeizwaar.. Uiteindelijk heb ik het los gekregen door het links en rechts om en om steeds een paar centimeter naar achteren te schuiven.

Tijdens het schuiven kwam er steeds meer en meer roest onder de rand van het dak vandaan vallen…even dacht ik dat er niets meer van over zou blijven. Gelukkig is dat niet helemaal waar maar er zit wel heel veel laswerk aan, misschien toch maar op zoek gaan naar een ander dak.

Een softtop is ook wel een goede optie want dit dak haal je er echt niet zomaar even vanaf. Ten eerste doe je dit niet in je eentje als je je lak nog heel wilt houden, en ten tweede ben je er toch wel even mee bezig.

Maar goed, het begin is gemaakt… Ik hoop dat ik dit weekend nog even de schermen, motorkap en deuren kan verwijderen. Dan kan ik volgende week beginnen met het demonteren van de bekabeling, dashboard, kachel, pedalen, voorruit, stoelen, gastank, stuurkolom, handel van de tussenbak, verlichting, etc etc etc

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)