Ramcharger Ramchar Ram

Ronald & Hanna, 1 juli 2003

Lijn (3257 bytes)

Dinsdag 1 juli 2003

Ramcharger... Ramchar... Ram... Er blijft weinig meer van over! Afgelopen 2 dagen ben ik behoorlijk wat aan het slopen geweest. Maandag avond ben ik begonnen met het verwijderen van de motorkap, voorschermen, binnenschermen, rechter voordeur, hoofdremcilinder, kachel, en nog wat klein spul.Vandaag ben ik weer verder gegaan met ‘verantwoord slopen’ en heb ik de volgende onderdelen gedemonteerd: stoelen + middenconsole en gordels, stuurkolom, rempedaal + gaspedaal, gastank + frame achterlichten.

 

Ook de kabelboom van het dashboard, ruitenwissers + motor + sproeiers, parkeerrempedaal + kabel zijn verwijderd. Hier en daar nog wat kleine dingen en afdekkapjes. Tijdens het demonteren van de diverse onderdelen heb ik mezelf meerdere malen gelukkig geprijsd dat ik een andere body heb gekocht.Hoe meer onderdelen ik verwijderde, hoe meer rotte plekken ik tegen kwam. Vooral onder het dashboard en bij de deurstijlen zat meer roest en rottigheid dan metaal.

 

Gek genoeg heb ik slechts 1 bout hoeven doorslijpen, namelijk een van de bouten waarmee het frame van de LPG-tank vast zat. De rest van de bouten zijn bijna allemaal gewoon losgekomen met behulp van een paar spuitbussen kruipolie. Enkele bouten zijn afgebroken maar dat zijn er maximaal 5 geweest.

 

Geen gekke prestatie voor een auto die zo verrot is als deze. Inmiddels heb ik de body ook alvast losgehaald van het chassis en als ik de linker voordeur heb verwijderd en wat kabels loshaal van de onderzijde van de laadbak, dan kan de body er afgehaald worden.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)