Nobody

Ronald & Hanna, 4 juli 2003

Lijn (3257 bytes)

Vrijdag 4 juli 2003

Vanmorgen vroeg ging de telefoon…Bert Maassen, de straler. “We hebben de Dodge gestraald en er zijn een aantal slechte plekken zichtbaar geworden..” Dat was een van de eerste zinnen die hij zei. Ik schrok natuurlijk want ik dacht even dat hij net zo slecht zou blijken te zijn als de originele body, maar dit was niet het geval zo verzekerde Bert mij. Hij raadde mij echter aan om (nog) geen epoxy te spuiten maar een laag las-primer. Het lassen van de slechte stukken zou dan een stuk makkelijker zijn dan wanneer er expoxy op zit. Natuurlijk ben ik hiermee akkoord gegaan want Bert is nou eenmaal de kenner. Zaterdag kan ik de body komen halen.

 

Na de koffie realiseerde ik me dat ik nog best veel werk moest verzetten wilde ik klaar zijn voor het ophalen van de body. Vanmiddag ben ik dus nog even flink tekeer gegaan om de laatste onderdelen te demonteren. Ik heb de linker voordeur, de rechter gordelsteun, de rollbar en nog wat rubbers en klemmetjes verwijdert. Ook heb ik de raamstijlen van de voorruit eraf geslepen omdat ik hoop dat ik deze later een keertje op mijn W200 kan lassen zodat ik hier ook een cabrio van kan maken. Daarna heb ik de body met behulp van 4 spanbanden aan het plafond opgehangen en het chassis naar buiten gereden. Vervolgens heb ik de body op de grond laten zakken zodat deze afgevoerd kon worden.

 

Vanavond heb ik de body naar buiten gesleept en is hij opgeladen op een aanhanger van Klompe Jantje welke de body als oud ijzer zou afvoeren.

Daarna heb ik nog even snel een autoambulance geregeld zodat ik morgen de body kan ophalen en bij Co Oskam brengen. De bedoeling was eigenlijk dat ook het chassis morgen naar Co zou gaan maar toen de body er eenmaal af was bleek dat het chassis is bedekt met een flinke laag roest. Het zou natuurlijk zonde zijn om hier niets aan te doen terwijl ik er nu juist zo goed bij kan. Morgen en Zondag ga ik dus proberen om het chassis zoveel mogelijk van roest te ontdoen en weer te voorzien van een laag verf en/of een dikke laag tectyl.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)