Bak en braad

Ronald & Hanna, 7 juli 2003

Lijn (3257 bytes)

Maandag 7 juli 2003

Vanmorgen vroeg (08.00 uur) stond ik bij Co op de stoep om de ‘nieuwe’ body te inspecteren en een aantal slechte plekken te repareren.

In eerste instantie ben ik de plekken die gelast moesten worden schoon gaan slijpen. Een van de vorige eigenaren had ooit traanplaat in de laadbak gemaakt en deze vast gezet met 1000 popnagels. De resten van de popnagels heb ik ook afgeslepen en met een drevel de laatste stukken eruit geslagen.

   

Zelf heb ik me de gehele dag voornamelijk bezig gehouden met het schoon slijpen en las klaar maken van de slechte plekken en het op maat maken van nieuw plaatwerk. Co heeft het grootste deel van het laswerk gedaan.

   

   

   

Nadat Co het nieuwe plaatwerk gelast heeft, heb ik het vervolgens weer afgeslepen om de scherpe kanten eraf te halen.

   

Aan het einde van de (werk)dag was het grootste deel van het laswerk gedaan. Morgen ga ik nog een paar kleine plaatjes maken en lassen en dan gaan we beginnen met het opbouwen van de body.

   

Daar ik helaas geen autoambulance kon regelen om zelf morgen het chassis te vervoeren heb ik Klompe Jantje gevraagd of hij kon helpen.. Gelukkig is Jan de beroerdste niet en hebben we na het eten het chassis opgehaald met zijn trekker/oplegger combinatie.

   

Ondertussen heb ik nog even contact met Co gehad om te vragen of ik het chassis vanavond al voor de deur mocht zetten. Dit was gelukkig mogelijk en samen met Jan heb ik het chassis bij Co achter het hek gezet. De motor is afgedekt met een zeil voor als het eventueel gaat regenen en ook onder de motor en bak ligt een deel van het zeil om eventuele olie lekkage op te vangen.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)