Op z'n pootjes

Ronald & Hanna, 8 juli 2003

Lijn (3257 bytes)

Dinsdag 8 juli 2003

Vandaag kreeg ik hulp van Ton. Gelukkig maar want zonder zijn hulp was ik lang niet zo ver gekomen als vandaag. Eerst heb ik nog een paar gelaste plekjes glad geslepen en toen Ton kwam zijn we begonnen met de monteren van de body.

   

Eerst hebben we de body met wat spanbanden en hijsbanden in de takel gehangen en de pallets weg gehaald. Daarna hebben we het chassis erbij gereden en zo recht mogelijk onder de body gereden.

   

Vervolgens hebben we de body laten zakken en zijn we gaan puzzelen. Samen met de body heb ik ook de bodylift van Fino overgenomen maar het monteren van al die verschillende rubbers en bouten was nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Uiteindelijk is alles toch op zijn pootjes terechtgekomen.

Daarna hebben we de stuurkolom weer geplaatst en ook het rempedaal zit er weer in. Maar…door die bodylift was de stuurstang net iets te kort en schakelen was ook niet meer mogelijk want de schakelpook kon alleen nog maar in z’n 1, 2 en D gezet worden.

   

Co heeft wederom een knap staaltje laswerk laten zien want hij heeft zowel de stuurstang als de schakelstang verlengt voor me.

   

Terwijl ik met het stuur en schakelprobleem bezig was, heeft Ton zijn handjes ook flink laten wapperen want inmiddels was ook het gaspedaal weer gemonteerd en zat de kachel weer op zijn plaats.

   

Nadat Ton naar huis is gegaan, heb ik nog even snel de RC naar buiten geduwd en heb ik het dashboard (welke Ton er ook nog ingezet heeft) en de raamstijlen even zwart gespoten. Het voordeel hiervan is dat we morgen dan de voorruit weer kunnen monteren.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)