Total Chaos krijgt 'smoel' !

27 januari 2007

Lijn (3257 bytes)

Na weer een lange pauze in de maand december zijn we begin januari weer voorzichtig opnieuw gestart met het project Total Chaos. Verder gewerkt aan het buizenframe, waarbij de onderste buis van het schutbord gemaakt is.  

Het buizenframe maakt op 8 punten contact met het chassis, al die punten hebben een rubberen verbinding. Alle oorspronkelijke rubbers van de gesloopte Dodge W200 (de donor die tbv het "Full Metal Challenge" in 2001 al gekocht is, voor weinig, want die was qua carrosserie geheel rot en had geen kenteken) zijn daarvoor gebruikt. Dat beloofd enige flexibiliteit tijdens het rijden. 

 

Zo zullen nog meer onderdelen van de oude donor op onverwachte plekken gebruikt gaan worden. De oorspronkelijke kachelradiator is namelijk gepromoveerd tot oliekoeler voor de Automatische versnellingsbak en zal voor de koelvloeistofradiator gemonteerd gaan worden.

Recentelijk zijn we bezig geweest met de cabine bodem. Deze bestaat uit een 3 mm dikke aluminium tranenplaat die oorspronkelijk in de laadbak van een Dodge W200 heeft gelegen. Enigszins versleten en met twee lasnaden behoorlijk krom. Nadat we de ruimte voor de transmissie tunnel er uitgesneden hebben zijn we een avondje met het ombuigen van de tranenplaat bezig geweest. Deze bodem plaat wordt direct op het chassis gemonteerd en dient de krommingen van de chassisbalken te volgen. Met twee man dansen op het weerbarstige aluminium om de juiste krommingen er in te krijgen en de ongewenste bolle dwarse vorm er uit te halen. Het lukte met veel geduld heel aardig. Jammer genoeg lieten uiteindelijk twee lasnaden los, onder het geweld van al dat buigen. Die dienen nu met behulp van een extra strip en
dikke popnagels aangeheeld te worden. Weer een extra klusje.

 

Toch krijgt Total Chaos wel een smoel! Langzaam maar zeker wordt het ontwerp werkelijkheid...

 

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)