Montage van de gastanks

18 maart 2007

Lijn (3257 bytes)

Deze week niet veel gedaan, te moe en niet lekker. Maar vandaag dan weer lekker bezig geweest.

De transmissietunnel is klaar en gemonteerd, en het linker cabineschutschot (mooi scrabble-woord) is gemonteerd. 

 

Ondertussen is Don aan het plaatwerken: 

 

Weer bezig met nieuwe rack voor de gastanks. Voor het oorspronkelijke idee had ik een compleet frame gebouwd inclusief een glijframe met wielen zodat ik de grote tank er af kon halen en als een steekwagentje zou kunnen vervoeren. Frame klaar, bleek de tank niet geheel goed te zijn. Afgekeurd.

 

 

 

Dus op zoek naar een andere tank, en tegelijkertijd maar wat materiaal als snelkoppelingen. Dus afgelopen woensdag bij een vorkheftruck-zaak bij ons in de buurt binnen gelopen. Daar een razend enthousiaste vent getroffen en uiteindelijk met een zooitje tanks, slangen, kranen enzo vertrokken. Voor nop. Helemaal goed. Ik reuze blij, natuurlijk.

Met twee fraaie kleinere tanks was het wel weer terug to the drawing board. Opnieuw puzzelen, de onderst tank niet te laag ivm het inveren van de achteras, bovenste tank niet te hoog ivm zicht naar achteren en topzwaar frame. Maar ook weer niet te laag omdat de onderst tank er wel uitgenomen moet kunnen worden. Niet te dicht op de radiatorfans. Niet vastlassen op het chassis, maar bouten en zo maken dat het geheel demonteerbaar is... puzzle, puzzle, puzzle. De meeste tijd wordt versleten met passen en meten.

 

 

Affijn het frame is in zijn contouren klaar, a.s. dinsdag weer verder om het af te maken. In de tussentijd de tanks nog leeg laten lopen om de kranen te kunnen wisselen. Vloeibaar gas dampt leuk....

 

 

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)