Een flinke vooruitgang !

22 april 2007

Lijn (3257 bytes)

Zo, weer een stuk verder...

Elektra. Joop is bijna klaar met de Elektra. Wat een klus, die hele kast zit vol met relais, 4X meters, bobine, weerstandsblokje (let op de hightech koelribben aan de zijkant), elektronische ontsteking, spanningsregelaar, startrelais, de originele zekeringskast van de W200, verbindingsblokken, draden, draden, en nog eens draden. De achterplaat is inmiddels in de kast gemonteerd. De deksel moet nog gedaan worden: er moet een kijkruitje in, en alle schakelaars en knoppen moeten er nog ingemaakt worden, vergeet dan weer de connectorstekker niet. Pff. En om het compleet te maken is Joop ook nog druk met een elektrisch schema. Wat een giga klus.

 

 

Koelvloeistof. In de tussentijd zijn we bezig geweest met de koelvloeistofslangen, Verleden week met hulp van Ronald voor weinig in Utrecht gekocht. Samen met Rik de slangen met behulp van RVS bochten (sponsor: de werkgevert van Rik) Gemonteerd! Toen bleek bij het vullen dat de radiator het 5 jaar rondslingeren in garages en kelders niet goed weerstaan heeft. Aan alle kanten spoot het water er uit!  Het leek wel een emmer die als schietschijf heeft gediend bij scherpschutters. Tering hée..... ik zag mijn portemonnee al weer 225 euro's dunner worden voor een nieuwe radiator. Gelukkig was Rik er, mijn zwager, die heeft me in een uurtje alle gaatjes dicht gesoldeerd en hoppakee, het is weer gefixed.

 

Voorbumper. Frontplaatje Voorbumper en "Total Chaos" nummer bord. Voorbumper met speciaal buizen aan weerszijde, kan er een lint of kabel, (Jos vd Zwet had nog een scheepstros liggen...) omheen geslagen worden. (en d'r kommen géén vlaggen in!). De Bumpert is van een stalen U-profiel Balk,  8mm dik, die zal niet zo snel buigen of verfrommelen.

 

ProtectiePlaat. Wat dachten jullie van de 3mm dikke aluplaat die de tussenbak beschermt, en meteen dit voertuig promoveert tot de bijzondere klasse van buikschuiverts? Mooi he? Ik ben er erg blij mee/trots op.

 

Gas en Rempedaal. Enne, het gas- en rem pedaal? helemaal van Traanplaat. staat leuk? nietwaar? Och, 't oog wil ook wat. Gordels gemonteerd.

 

Spatborden! De achterste moddervangers zitten er op. Opgehangen aan twee strippen bandstaal, zodat het allemaal wat flexibel is en klappies kan hebben. Het grijze spul is iets van flexibele plastic plaat, ook iets wat ze bij Rik in de fabriek als wandbekleding van steriele ruimtes gebruiken. Twee lagen om de reserve Hummerband gebonden met wat kit er tussen en de vorm is na een paar uur helemaal goed. Voor de voorste spatborden hadden we plannen om deze met de wielen mee te laten draaien en op de as te monteren..............toch maar even niet. Stik with us for solutions. On the fly bedenken we die, aan de lopende band.

 

Meters en zenders. Tbv  de nieuw meters in het dashboard een nieuwe oliedrukzender en watertemperatuursensor gemonteerd. De meters zijn van EQUIS, een Amerikaans bedrijf. En ja, hoor. Alles paste precies, zonder gezeur, de oude sensoren er uit gesleuteld en de nieuwe er gewoon ingedraaid. Super! Dan zit het weer eens even mee!

 

Actielijst

Hebben jullie al een foto gezien van de actielijst (zie vorige verslag)? D'r is inmiddels al heel veel afgevinkt, echter de bovenste 1, Elektra en 4, motor aan de praat brengen (klasse: Van Vitaal Belang; VVB) nog even niet. Het wordt wel spannend, komend week MOET dat echt lukken, ander heeft Inor geen zin...

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)