Achtervering verhoging

4 november 2007

Lijn (3257 bytes)

Verhogen

Om er voor te zorgen dat TC niet meer bij het eerste de beste bultje blijft steken op zijn Skidplate worden er een tweetal maatregelen getroffen: A. Verhogen. Doel is een 3”verhoging te bereiken door het op extra blokken plaatsen van de achteras en het toevoegen van veerbladen van oorspronkelijke achterveer pakketten aan de voorvering.

Achtervering

Om de achtervering van zijn stugheid te verlossen, per slot van rekening is het oorspronkelijke laadvermogen van de W200 niet meer nodig op TC heb ik al een drietal veerbladen afgeslepen van het oorspronkelijke veerpakket. Zie hier de foto waarbij de oorspronkelijke stroppen al verwijderd zijn en de as met zijn enkele verhogingsblok wat schuin onder het verenpakket hangt.

Tijdens het doorslijpen van de oorspronkelijke veerstroppen vond ik het wel verrassend dat deze met een grote knal en geweld loskwamen, driekwart doorgeslepen. Wat staat daar een kracht op! Oef!. Bij dezen een waarschuwing voor degene die dit thuis ook gaat doen.

Bij www.eeltink.nl in Heemskerk met de oorspronkelijke stroppen een verlenging van de stroppen van 3” bestelt. Na een paar dagen konden we die ophalen. € 142,00 voor zowel voor als achter, nieuw en langer.

Van de Mike’s DonorDodge een aantal onderdelen meegekregen: onder andere de achter veerpakketten en de verhogingsblokken. De verhogingsblokken heb ik aan elkaar gelast, en zo een krappe 3” verhoging bereikt. De hele zooi weer met de nieuwe stroppen vastzetten. Klaar is kees.

 

Nu alleen nog wachten op de nieuwe, langere schokbrekers die ik in Amerika bij www.summitracing.com heb besteld, samen met een aantal andere goodies.

Volgende keer : de voorvering verhoging.

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)