Summit's Order

24 november 2007

Lijn (3257 bytes)

Summit's Order

Voor Total Chaos is het handig als ik esen aantal zaken koop. Dingen die niet zomaar in Nederland makkelijk te koop zijn en nu de US dollar zo goedkoop is (als ik dit schrijf is één Euro : 1.44 USD ($). Ga ik in de US via het internet die spullen kopen.

Ik heb al eens eerder bij www.summitracing.com dingen bestelt en dat ging goed, dus weer achter de computer en eens goed zoeken op hun site.

Wat ik bij Summit makkelijk vind is dat ik met de speciale focus kan zoeken. Ik stel in dat ik alleen zaken wil zien die passen en of mogelijk zijn voor een Dodge W200 1976. Daarmee weet ik zeker dat ik dan passende onderdelen vind.  Voor mijn schokbrekers kon ik zelf invoeren dat deze specifiek moeten voldoen aan de door mij gecreëerde extra lift van 2-3inch.  

In eerste instantie heb ik dus die schokbrekers besteld. PRO-COMP ES3000. Wat een koopje, slechts $ 34,95 per stuk.  Zie deze link

Echter, achter de beeldbuis aan het winkelen geslagen, kreeg het koopvirus me goed te pakken. Hebbe hebbe hebbe. Ik voelde me als een modebewuste losgeslagen mokkel dat ronddoolde in de Bijenkorf, tijdens die dolle dwaze dagen.

Ik moest toch die oliekoeler voor de automaatbak verbeteren? Daar stonden hele fraaie oplossingen voor bij Summit.  Kijk maar eens op: Oliekoeler. Uiteindelijk heb ik maar gekozen voor een van de duurste oplossingen. Een goed gekoelde automaatbak gaat niet stuk en het mag toch wel wat kosten om dat te voorkomen? Nietwaar? Ja toch, Niet dan?

Flex-a-lite. Deze dikke-pijp radiator, met de maat van een langspeelplaat, heeft een electrische fan, die thermostatisch gestuurd is. (aan uit is ook nog via draaiknopje variabel in te stellen). Kosten zijn fors: $ 252,39. De rating is dat die de automaatbak van een 12-ton’s Camper zelfstandig koel kan houden, op een donker plekje NIET IN de rijwind gemonteerd. Dat moet gaan lukken! Ben ik van alle zorgen af en durf straks zonder slecht geweten gewoon het gaspedaal diep in te drukken.

Dan de Winch! Wat is TotalChaos waard als terreinbeul zonder een winch?? Ergens in donderen en er uit gesleept moeten worden, dat is toch niet het-je-ware. Enne, met mijn lompe rijstijl donder ik nogal wel eens een gat in, of kom erg klem te zitten. Tjsa. Dus even heel diep in de portemonnee gekeken en besloten dat Sinterklaas en Kerst op dezelfde dag valt dit jaar: 14 november 07. Uitgegeven: $ 458,95. OEF. Dit is overigens voor een winch van dat formaat een schijntje.(én dan ook nog compleet met electrische aansluitkabels, fairleader, stalen kabel, haak en afstandsbediening)

 

Kijk ook maar eens op deze link. 

Deze 10.000 LB Summit Winch is het huismerk van Summit en eigenlijk een B-merk van Ramsey. Goed 4,5 ton trekgewicht is prima. Weegt wel meer dan 40 kg.  Hoe we die gaan monteren wordt nog een verhaal apart. $ 458,95.

Wat bij Summit ook gewoon kan: is het later (totdat die geprocessed is) toevoegen van een extra order. Toen ik namelijk daags erna de suggestie van Josh kreeg om naast de oliekoeler ook een diepere carterpan onder mijn automaatbak te hangen (een liter extra kan nooit kwaad) kon ik die gewoon via de mail toevoegen aan de order. $ 61,95.

Mooi verchroomd ook nog eens, en standaard met een aftapplug, verdiepte intake en nieuw filter&pakking. (zie deze link)

Last but not least werd ik opeens weer geïnspireerd om de oude discussies op het DTBweb over performance te lezen. Daar was die discussie over het verbeteren van de trekkracht door het vervroegen van de onsteking. Ik geloof dat Rienk en Gerhart daar waardevolle dingen schreven. Omdat mijn 318 V8 ook op het bijzonder klopvaste LPG draait, kan er heel wat vervroegd worden. Dat kan heel eenvoudig door de lichtere Performance-Veertjes te monteren.  Zie deze link.

 Die kosten slechts $ 11,95. Dus ook maar gauw meebestelt. Helaas geen foto van.

Klaar. Order geplaatst en nu wachten op de backorder van twee van de schokbrekers.

Dan nog de bezorg-kosten. Daar maakte ik me wel zorgen over. Die Winch van meer dan 45 kilo zou wel eens een hele hoop kunnen kosten. Dus Summit eens gebeld en gevraagd hoe dat nu in zijn werk zou gaan. Direct krijg je iemand aan de lijn die zich met zijn voornaam voorstelt en uitermate ter zaken kundig antwoorden geeft. Er werd me verzekerd dat ik via de mail een keuze in de shipping cost kon maken en als het me helemaal te gortig zou worden de hele order nog zou kunnen ‘cancelen’. Prima.

Mail van Summit :

Wouter,

These are the updated shipping estimates after the addition of the requested item to your current order.

UPS Saver 02-04 days $525.78
UPS Expedited 03-07 days $371.61
FDX Economy 03-07 days $393.52
FDX Priority 02-03 days $574.91
DHL 02-05 days $565.23
BAX to the nearest International airport 3-7 days = $ 178.73 (you pick up at airport) Does not include any additional charges such as taxes and duties. You must provide us with the international airport of your choice for the following available destinations.
01 (AMS) AMSTERDAM 02 (RTM) ROTTERDAM


Please let us know which shipping method you prefer.

Thank you,
Summit Racing

De keuze was uiteindelijk wel heftig: DHL, thuis bezorgd voor $ 574,91 met allerlei varianten. Phoe, dat was wel heel duur! Helemaal onderaan de keuzes stond echter BAX met afhalen op internationale luchthaven naar keuze. Voor slechts: $178,73 ( twee colli met 66,5 kg )  Nu woon ik in Haarlem en dus heel dicht bij Schiphol. BAX werd het dus. Haal het wel ff zelf af.

Een week na de bestelling waren de back-order Shocks binnen en kreeg ik bericht van Summit dat het geshipped was.

Twee dagen later was het op Schiphol gearriveerd en werd ik gebeld door de firma Schenker International. Ik moest mijn BTW nummer opgeven. (dat is heel simpel: je Sofi-nummer gevolgd door B01). 3 dagen later kon ik het geheel ophalen tegen contante betaling van de kosten van Schenker, Invoerrechten en BTW. (€ 271,90) .

Alles bij elkaar heb ik het eens op een rijtje gezet: Ruwweg kan je met een koers van $ 1,45 rekenen op de dollarprijs * 114% is de EURO prijs, inclusief alle bijkomende kosten.

Stel je voor: Als de $ nog verder weg zakt, tot pakweg 1,73: dan is het dollarprijs is hetzelfde bedrag in euro’s, incl alles, af te halen op schiphol…..

Als ik de mannen van de bank mag geloven is daar best nog wel kans op. Toch te vroeg bestelt!!!!

Het uitpakken was een feest. Ik voelde me helemaal jarig. Nu nog, terwijl ik dit schrijf….

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)