Stuurhuis en veren-brackets

25 november 2007

Lijn (3257 bytes)

Bekrachtigd stuurhuis

Weer een stap de goede richting op.  Met veel pijn en moeite de bouten en moeren waar het originele onbekrachtigde stuurhuis vast zitten los gedraaid. Het stuurhuis verwijderd en dan meteen maar het bekrachtigde stuurhuis monteren. En dat wilde niet. De stuurstang was te lang. Omdat er een stuurhuis van een Chevrolet (daar maakte Co Oscam me al attent op, omdat de slangaansluitingen met O-ringen werkten) gemonteerd wordt is de stuurstang te lang. Deze heeft al gemonteerd gezeten op een Dodge W200 en ik had gezien dat deze stang al ingekort was. Voor mijn Total Chaos moet er echter nog eens 4 centimeter af. Dus de bus die er op gelast zit afgeslepen. Deze open geslepen zodat ik over de hele lengte een las kan leggen.

De stuurstang met 4 centimeter ingekort en in de bankschroef geklemd.

Lekker even lassen en klaar is kees.

 

Zie hieronder de twee stuurhuizen, de bovenste, donkere grotere is het bekrachtigde huis en de onderste is het kleinere onbekrachtigde stuurhuis. Nu de zaak monteren en de nieuwe draglink monteren. Twee papieren propjes in de slangaansluitingen, het is nog even wachten op de nieuwe slangen. Daar is Co Oskam mee bezig.

Ook bezig geweest met de klemmen om de bladveren, die er voor zorgen dat mijn voorste bladveren keurig op elkaar blijven. 4 stukken bandstaal op 17 cm gesneden. Gaten geboord in de uiteinden en de bandstalen stukken in model gemept met behulp van de bankschroef en een forse hamer.

De originele rubber padjes waren nog goed genoeg, 6 mm draadeinde erdoor en moeren met veerringen om de zaak vast te klemmen. Hup, weer een klusje geklaard.

 

 

En: de ProComp ES3000 schokbrekers gemonteerd:

Vandaag afgesloten met het monteren van de nieuwe verchroomde DeepPan onder de TorqueFlite 727 automaatbak. Deze gekocht omdat die zeker 1 liter extra olie bevat, allemaal om de automaat heel te houden. Omdat deze zeker 4 centimeter dieper is moest ik wel de originele uitlaat, die er te dicht onder door liep met een flinke pijp nog even wat naar beneden buigen.

 

Deze DeepPan is compleet met tapplug en verdiepte intake, nieuw filter en pakking.Wat je niet goed ziet is dat er wel twee centimeter tussen de uitlaatpijp en de Pan zitten.

Als geintje heb ik nog op vakantie in TsjechiŽ een aantal ventieldoppen gekocht in de vorm van een doodshoofdje.

 

Wordt vervolgt.

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)