SummitRacing headers

12 januari 2008

Lijn (3257 bytes)

Bij Summit Racing, mijn hofleverancier, een set Headers uitgezocht. De keuze viel al snel op het huismerk, dus iets uit de Summit collectie. Ik zal eerlijk zijn: ik heb ze gekozen omdat het de goedkoopste set is die te koop is. Voor $ 99.95 heb je een complete set, Links en Rechts, incl. bevestigingsbouten, aansluitingen en pakkingen. Ook hier lopen de prijzen fors uiteen. 3-400 dollar kan je met gemak aan het zelfde uitgeven.Vreemd om op dezelfde pagina twee verschillende wijzen van spellen tegen te komen: Headers n Hedders. 

Zal wel met regionale verschillen in die USA te maken hebben. Meteen ook maar de beschermhoezen voor mijn nieuwe schokbrekers bijbestelt. Voor $ 5,95 per twee is dat wel goed om de nieuwe ProComp Shocks tegen de modder te beschermen. In totaal (incl. handlingcost van $24 voor buitenlandse orders) voor $ 135 besteld. 

Onderweg

Vlak voor de kerst (24 dec) bestelt. De levering liet wel wat op zich wachten. USPS stuurde het vlot naar Schiphol, maar gaf aan in zijn Track&Tracing systeem dat het pakket op 1 januari al aangeboden was, om 09:00 uur. Waar? Dat stond er niet bij. Ik wist wel zeker dat het niet bij mij thuis was. Ook al is het nieuwjaar, de voordeurbel hoort ik echt wel.  Uiteindelijk, na heen en weer mailen met Summit en USPS bleek het geheel 8 volle dagen bij de Douane te blijven liggen. Wat een stelletje ambtenaren! Bah. De 9e januari heeft TNT de eerste poging tot bezorging gedaan. 

Mijn zoon Stefan was wel thuis, maar had geen geld op zak (, Tja, geen commentaar) om de BTW en inklaringskosten te betalen. ( 52,50) Dus de volgende dag de tweede poging was er geld op de schoorsteen en eindelijk had ik mijn doos met Headers in huis. 17 dagen onderweg.

Vervoerskosten

18 kilo zwaar en een forse doos. Dat ik daar $ 157,00 voor heb betaald snap ik niet echt. De vorige zending bestond uit 3 colli en was veel zwaarder, maar kostten slechts $ 30 meer. Tis een beetje een loterij. Wat ik nu wel als idee heb is dat: hoe minder je tegelijk bestelt, des te hoger de vervoerskosten drukken op de hele bestelling. 


de nieuwe Headers (links) met de oude (rechts)

Kosten

Opmerking: een behoorlijk groot deel van de aankoop is nu de vervoerskosten.

Wordt vervolgd...

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)