De koppen - deel 1

11 februari 2008

Lijn (3257 bytes)

Koppen reinigen

Overal vuil en vet, olie vermengd met modder. Wat een vieze bende. Sludge om te verwijderen, en natuurlijk ook nog eens die oude koppakking er af pulken. 

Om de kop te reinigen stelde ik vragenderwijs aan Josh voor: “die koppakking er ff met een flappenschijfje af schuren?”. “Da’s ten minste zo gebeurt, toch?”  Josh zei helemaal niets, maar zijn blik sprak boekdelen: “Of ik van God los was?”. Zijn advies was: glaskrabbertje van een stanley-mes en dan met waterproof schuurpapier nabehandelen…. 

Dus de 1e kop ondersteboven op de workmate. Gewapend met een glaskrabber en een plamuurmes gaan we vol goede moed aan de gang. Wat een pokke werk! 


Een schone kop, na uren van krabben en waterproefschuren. 

En een V8 heeft wel twee van die koppen. Hoera, zucht.


detail van de vlakke kop met wat vlekjes, maar wel lekker glad en vlak.


de tweede kop ook van zijn koppakkingresten ontdaan.

Inlaatspruitstuk Manifold

Nu is het inlaatspruitstuk aan de beurt om gereinigd te worden.


het inlaatspruitstuk ondersteboven liggend op de carburateur.

Nadat de inlaatpakking op dezelfde wijze verwijderd is, pulk ik tussen de onderplaat een enorme hoeveelheid vettige kool troep tussen de onderplaat en het inlaatspruitstuk uit.  Met een keukenmes (Sorry, Schat) ben ik net zo lang aan het pielen totdat er niets meer tussenuit komt. Wat een berg kolen!

Geen paniek, deze viezigheid schijnt normaal te zijn, het is residue van de uitlaatgassen die door het inlaatspruitstuk worden geleid, om het blok snel te doen opwarmen. Bij het monteren ga ik straks die doorstromende uitlaat kanalen afdichten, heb met de montage van de Headers geen behoefte aan deze functie. In tegendeel, een extra opgewarmd inlaatspruitstuk is juist ongewenst! 

Zorgvuldig en geduldig krab ik ook de bovenkant van het inlaatspruitstuk (Manifold) schoon en reinig het geheel met schroevendraaier, mesje, staalborsten, tandenborstel en wasbenzine. Af en toe met de schildersföhn de troep wegblazen en uiteindelijk heb ik een vetvrij en schoon manifold. 

Ik kan de verleiding niet weerstaan om alles lekker in een kleurtje te zetten. Ook al komt het straks weer onder de modder te zitten, dit is toch leuk om te doen. Ik verheug me al op het schilderen. Een kinderlijk genoegen om de vette troep allemaal te verwijderen en het mooi schoon te maken.


Lekker in de blauwe verf … en klaar!


Hammerite Hoogglans, S025 donkerblauw, hecht goed en is redelijk warmte bestendig.

Wordt vervolgd.

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)