Bescherming : Mud Plate

26 maart 2008

Lijn (3257 bytes)

Verleden jaar, bij de eerste serieuze proefrit in Noord Frankrijk dook ik een fors moddergat in. Ik onderschatte deze situatie (whatís new?) en zat ff goed vast. Eenmaal er uitgesleept te zijn, door Ronald, zag ik onder de motorkap het volgende tafereel. 

Modder onder de kap, veel modder, ondanks het ontbreken van de grote radiatorfan. De riem van de waterpomp en dynamo was er pardoes afgelopen.

Kan dat nou niet anders? 

Natuurlijk: aan de slag dus voor een anti-modderplaat.Eerst een paar maten genomen, deze omgezet in een kartonnen probeersel.

 
links : het karton met de maten, rechts : na veel uitproberen en bijknippen: de juiste maten worden overgenomen op het aluminium. 

De plaat vervolgens met een twee centimeter rand ondersteboven tegen de voorste dwarsbalk aan gezet. Gaten geboord met 7.5 mm en vervolgens M8 er ingetapt. Met in totaal 5 M8ís de MudPlate aan de voorste balk gemonteerd. 


drie van de 5 M8 (imbus bouten) 

Vervolgens de mudplate op het diepste punt van de motorsteun-dwarstraverse vastgezet. (weer 7.5mm boren en M8 tappen).  Jaja, Alles met de rug op de koude garage grond. Brrrrr, Trekt in mijn botten.


Tussendoortje: De kou uit de garage verdrijven met een heteluchtkanon. 

Daarna met de krik aan de gang om de linker en rechter punten tegen de chassisbalken te drukken. Met enig Krikgeweld en het gewicht van de auto komt het mooi op zijn plek. 


Vasthouden met een lijmtang en daarna weer boren en tappen. Vast.


zijaanzicht van het materiaal: de Aluplaat.

Het materiaal is een sandwich plaat van 1mm aluminium, 2mm rubber en weer 1mm aluminium. Taai, toch goed te vervormen, licht van gewicht. Joop heeft dit fraaie materiaal ook al gebruikt voor de motorkap en is ooit via via (afdanktjes) aan een aantal platen van dit prachtige plaatmateriaal gekomen.


het eindproduct met diverse montagegaten en ook een drainage gat in het midden.


Gemonteerd!

Wordt vervolgd.

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)