Gesleept door een Opel Vectra?

Mike, 11 november 2000

Lijn (3257 bytes)

Wat ben ik blij dat ik zulke donker getinte zijramen heb! Dan kunnen ze mijn rooie kop van schaamte tenminste niet zien!

Het verhaal begint eigenlijk iets eerder. Nadat ik mijn Dodge D350 heb verkocht, besloot ik mijn overgebleven W200 een opknapbeurtje te laten geven. In overleg met de firma van Dam heb ik wat puntjes opgegeven die moeten worden gerepareerd of vervangen;

- Koppelomvormer-lekkage verhelpen;
- Voorste differentieel-lekkage verhelpen;
- Nieuwe Hummer-banden incl. reserve;
- Dubbele stuurdemper monteren;
- Remmen en wiellagers controleren;
- H4 koplampen monteren;
- Deur- en contactsloten vervangen;
- Nieuwe (splitfire) bougies en kabels;
- Nieuw luchtfilter.

Ondertussen heb ik wat probleempjes gekregen met mijn LPG-installatie; hij start slecht en als ie eenmaal loopt; blijft hij nauwelijks stationair draaien. Dus ook de LPG-inbouwer gebeld om er naar te laten kijken als de Dodge terug is van van Dam. Op zaterdagochtend 11 november staat Arne bij mij op de stoep om de W200 naar van Dam te brengen. Sleuteltje erin, ff starten en ... niks. De startmotor maakt overuren, maar de motor wil niet aanslaan. Zoals mischien bekend, heeft de vorige eigenaar alles wat met benzine te maken heeft uit de auto verwijderd. Benzinetank, leidingen, pomp en zelfs kleppen uit de carburateur zijn weg. Ik had dus ook geen alternatief om op benzine te gaan rijden. Na heel veel meetwerk konden we concluderen dat de verdamper de boosdoener was. Een gesprekje met de LPG-inbouwer bevestigde onze conclusie. De twee afspraken moesten dus maar worden omgewisseld; eerst naar de garage van Dijk om de verdamper te laten vervangen, en de week erna naar van Dam voor de rest.

Het koste ff wat moeite, maar we zijn er. Arne; hartstikke bedankt voor je inzet en misbruik van jouw lease-auto...;-)

Nu hadden we een heel ander probleem; hoe krijg je een dooie Dodge van 2200kg naar een garage? Arne had niet zo'n zin om zijn Chevy die al anderhalve maand stil stond te gaan halen, dus besloten we te proberen het te proberen met zijn lease-auto; een Opel Vectra 1.6 station. Geloof me, er zijn aardig wat mensen die stil blijven staan om je uit te lachen als de Vectra voorbijkomt met aan het sleep- lint een grote, stoere Dodge. Met een rood hoofd zijn we zonder veel problemen gelukkig bij de LPG-inbouwer aangekomen, ondanks dat de Vectra er nogal wat moeite mee had. Vooral het optrekken vanuit stilstand. Schakelen naar z'n twee kon je ook wel vergeten. En een Dodge zonder stuur- en rembekrachtiging proberen op afstand te houden van z'n sleper is ook een hele uitdaging! Laten we nu maar hopen dat al de reparaties gaan lukken binnen de komende twee weken, opdat ik vrolijk mee kan naar Hesdin in Frankrijk!

P.s. ik heb mezelf gelijk maar aangemeld bij de wegenwacht!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)