U-Boat commander Olav

Olav, 11 januari 2001

Lijn (3257 bytes)

U-Boat Commander Olav vanuit het droogdok in de haven van Rotterdam

Inmiddels is het twee weken geleden dat mijn Range Rover na de Beekse Bergen patrouille het droogdok is binnengelopen. (Bijna een vriendelijke Amerikaan en Japanner gekelderd)?..

Door de lage toeren waarmee ik de doorwading aan het maken was is de motor gelukkig bij het eerste slokje water dat de cylinders/carburateur binnenkwam afgeslagen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat drijfstangen en kleppen nog OK zijn. Het gevaar op verbuigen bestaat natuurlijk door het feit dat comprimeren van een cylinder vol water niet mogelijk is. Valt in dit geval dus mee. Koud en beslagen heeft Das Boot de 75 kilometer naar huis wonder boven wonder prima gereden, wel op benzine want gas haperde hij af en toe.

Motorolie vermengd met water wordt een dikke, taaie en grijze massa. Van deze massa hebben we ter plekke in Beekse Bergen 12 liter uit het carter laten lopen. De olie die we voor de terugweg erin hebben gedaan heb ik deze week nogmaals ververst, en gelijk een nieuw oliefilter eropgezet in de hoop dat het grijze spul nu echt uit het systeem is.

Voor de zekerheid heb ik via Mathew Reeves Range Rover knowledge base e-group geinformeerd naar alle mogelijke schades als gevolg van waterhappen en manieren om dat achteraf te beperken of te voorkomen. Naast verstandig rijden en altijd het parcour verkennen (zie het artikel in de rubriek techniek) werd door mede Range rover eigenaren aangeraden om:

Timing chain te checken op breuk
Is OK anders liep ie helemaal niet meer

Kleppen controleren op breuk of verbuigen
Hij tikt iets meer nu, maar dat komt volgens mij door grijze prut die in het systeem van de hydrolische klepstoters zit, de compressie     moet ik nog meten. De auto lijkt iets power te missen

Ontsteking: leads en sparkplugs controleren en vervangen
Moet ik nog doen, eerst de belangrijkste dingen.

De olie van de automatische versnellingsbak vervangen, en tevens het filter.
Hierover kreeg ik wisselende adviesen. De een zegt : absoluut filter vervangen hoe eerder hoe beter!

Granville: Olav, In addition to the good advice Rino gave, I'll add this:   Don't just check the gearbox if it's an auto box; change the oil and filter - at least once - and do it right away!  I had a similar experience with my Dodge Dakota pickup and it was not long before I scattered the automatic gearbox.  You don't want to do that with a Range Rover gearbox as you'll end up needing a second mortgage on the family estate to pay for it!?

de ander zegt jh laat zitten, het filter is zo grof dat het alleen zaken met de maat van kieselstenen opvangt en er meestal gewoon als nieuw uitziet?

Brian: If you change the fluid, that should be sufficient. The filter does very little. It is a one layer screen only fine enough to stop pebbles and large metallic objects.  Brian (Pissed at how immaculately clean my  tranny filter was after 110k.  It looked like the new one!)

Complicatie is dat bij de Range Rover voor het filter een dwarsbalk gebout zit die in negen van de tien keer niet meer is los te krijgen zonder het chassis uit te buigen.?.het filter is al besteld?.ik moet het gewoon maar proberen.

De olie van de assen en swivelball controleren op water en zonodig vervangen
Om drukverschillen in de assen op te vangen zijn zogenaamde breathers gemonteerd. Standaard zijn die wel d.m.v. een buisje of slangetje verlengd maar vaak onvoldoende om bovenwater te blijven. Een as die het water raakt koelt af. De afgekoelde lucht krimpt en zuigt water aan door de breather. En dat moet er niet te lang in blijven zitten.

Naast de adviesen kreeg ik een aantal anekdotes te lezen. Ik denk dat ik erg veel geluk heb gehad.

Gary:  I once killed an engine because it got a mouth full of water - D'OH!!! It looked like I had let a bomb go if in there!!!

Het interrieur is een ander verhaal. Daarvan kon ik zelf wel voelen aan bepaalde lichaamsdelen dat het nat is geworden. Naast de vloerbedekking en rondslingeren gereedschap moet je direct de stoelen eruithalen!! En zo snel mogelijk drogen, liefst binnen. Ik heb ze er maar met voet en al uitgesloopt want eruit schuiven lukt niet vanwege het grijs-kenteken tussenschot.  Bij de range rover wegen die stoelen lood!!!! Een zware constructie waarschijnlijk vanwege de aan de stoel zelf gemonteerde veiligheidsriemen.

Wat heb ik geleerd van dit alles?

Duhhhh?
Je hep dus water dat niet diep is, en uhh..je hep ook water dat dus wel diep is...

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)