Olie verversen van de automaat

Thom, 14 april 2001

Lijn (3257 bytes)

automaat03.jpg (10051 bytes)
Ehhh... Thom?

Zaterdag 14-04 was het eindelijk zo ver. Terwijl ik zat te wachten op beter weer, had Mike zichzelf en Arne uitgenodigd om aan m'n Dodge te gaan werken. Ik had al sinds geruime tijd last van een traag schakelende automaat en soms liep deze zo zwaar, dat bij het inschakelen van D of R de motor spontaan afsloeg. Al enkele maanden terug heeft Arne bij de firma van Dam een nieuw filter en een nieuwe pakking meegenomen voor de automaatbak.

automaat02.jpg (12094 bytes)
Automaatbak zonder deksel.

Voor dat ik het wist lagen beide heren onder de auto te schreeuwen om gereedschap. Tot onze positieve verbazing is de deksel van m'n 1977 automaatbak uitgevoerd met een aftap-plug. Aan de lasnaden te zien was het niet vanuit de fabriek, maar door een vorige eigenaar aangebracht. Dit scheelt een hele hoop geklieder. Na een korte tijd was de bak leeg en de deksel verwijderd. Te zien aan de filter en het residu in de deksel was al snel duidelijk waarom hij zo rot schakelde. De olie zag er (te) donker uit en in de pan vonden we wat ijzervijlsel. Het was dus inderdaad hoog tijd om de olie & filter te vervangen. Mike en Arne kwamen op het idee om de bak meerdere malen te 'spoelen' met verse olie en besloten de pan er weer (tijdelijk) onder te schroeven.

automaat01.jpg (7984 bytes)
Bah! Dit zat er in de oliepan :-(

Helaas hadden ze niet ingeschat dat de pan zonder pakking niet bepaald netjes aansloot, en terwijl de heren vrolijk olie aan het toevoegen waren onder de motorkap, liep het er net zo hard weer onderuit ;-) Geen goed plan dus. Dan maar nieuw filter erin, pakking en deksel erop en spoelen met behulp van de aftap-plug. Hij zit er tenslotte niet voor niets.

automaat04.jpg (8996 bytes)
Volgens Mike en Arne loopt ie mischien beter op Palm-bier ;-)

Doordat ik ook het idee had dat de remmen niet bepaald meer naar behoren functioneerden en omdat af en toe het controlelampje voor de remmen begon te branden, hebben we gelijk besloten om de achterremmen eens een inspectie te geven. Wat we echter niet hadden verwacht waren de moeren van de steekas die zo vast zaten, dat we ze met geen mogelijkheid loskregen. In elk geval niet zonder het huidige (waaibomen) gereedschap te breken. Uiteindelijk hebben we maar besloten om de Dodge van achteren op te krikken en de remmen zo goed en kwaad als het kon opnieuw af te stellen. Dit leverde gelukkig een goed resultaat op, en het lampje bleef uit.

Daarna hop, met z'n drieŽn instappen voor een proefrit. Het soepel schakelen was echt een verademing, en ook de remmen deden hun werk weer meer vertrouwenswaardig. Gelijk de heren even laten zien dat Almere zo slecht nog niet is. Even offroad langs het spoor toeren door enorme stukken verlaten terrein. Dat kennen ze niet in Den Haag!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)