Automaatrevisie - Het begin

Olav, 15 april 2001

Lijn (3257 bytes)

Vroeg of laat krijg je gedonder met een terreinwagen als je de auto gebruikt voor het doel waarvoor ie gemaakt is…..vooral als je "per ongeluk" wat te ver gaat.

Optrekken in "D" gaat ineens niet meer zo vlot als ik op zaterdag, een maand of wat geleden, boodschappen ga doen. In de eerste trap van de drie-bak is ie niet vooruit te branden. Bijna vol gas en hij accelereert bruisend uiteindelijk van 0 tot 30km/h in 60 seconden. Na overschakelen van de bak naar 2 is alles weer OK. Toch krijg ik even zweet in mijn handen……something is……WRONG!

Er is dus iets aan de hand met de transmissie van mijn 4x4….en ik begin me zorgen te maken…en pas EHBO toe: Rembanden spannen, ik vernieuw toch maar het filter want mischien komt het systeem door verstopping wel olie tekort ofzo…olie erin en proberen. Nog steeds hetzelfde. Omdat ik plannen heb weer wat langere tochten te gaan maken (Sclayn eind Mei, en wellicht Roemenie) lijkt me een revisie op zijn plaats. A&T transmissies in Nieuwerkerk aan de IJsel doet revisies voor de beste prijs die ik tegen ben gekomen en ik had viavia gehoord dat ze netjes werken. (Nee ik heb geen aandelen in deze tent) Het zou gaan neerkomen op fl 1495 ex BTW voor een volledige overhaul inclusief revisie van de omvormer. Door A&T laten uitbouwen en weer laten inbouwen zou ongeveer 700,- extra kosten…niet veel en vermoedde dus ook dat het daar onmogelijk bij kon blijven…..vanwege budgetoverwegingen en het voorkomen van verassingen ga ik ("held"!) het zaakje zelf uitbouwen.

8 uur later heb ik een Fred Flinstone-auto! (maandag 16 april 2001)

De bak breng ik weg en ik ga al het blootgelegde blik conserveren. Beginnende roest weghalen en opnieuw alles netjes in de verf. Tjonge-jonge, dat gaat er weer mooi uitzien!!!!

Gisteren is inmiddels het hele transmissie-setje weer opgehaald en…….het ziet er allemaal weer als nieuw uit. Tijdens het ophalen kwam aan de orde wat er aan de bak gemankeerd heeft: Na wat aanloop gekeuvel over wat er nu eigenlijk mis was (de voering van de koppelplaatjes was losgekomen) vroeg de revisie-meneer, schoorvoetend, "hoelang heeft u de auto" en of het wellicht mogelijk was dat de auto "kopje onder is geweest"…..Ja…."Herr commissar hat recht".. bekende ik toen maar.

Een Range Rover heeft een plug die onderaan op de automaat gezet kan worden bij doorwadingen. Tip: doe die er ook in elk geval in als je natte capriolen gaat uithalen.

Komende week bouw ik alles weer in. Hopelijk kan ik dan weer probleemloos met de chaosboyz het terrein in! Sclayn,…. here we come!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)