Nekaf - Kleine reparaties

Thom, 23 augustus 2001

Lijn (3257 bytes)

Dat was met het ritje wel. Lekker in Sclayn lopen baggeren met het Nekafje, heerlijk. Wat een wagen, echt gemaakt voor in het terrein. Kracht genoeg, niet bang voor water. Alleen de grondspeling moet even rekening gehouden worden, maar voor de rest echt genieten. Vooral als je hem helemaal "kaal" rijdt. Kapje eraf, voorruit neergeklapt, met je hoofd in de takken (of modder ;-).

nekaf01.jpg (12441 bytes)
Lekker 'kaal' in het bos spelen...

Op de terugweg een klein communicatiefoutje waardoor ik richting huis en de rest richting MacDonalds ging. Jammer. Achteraf gezien ook maar goed, want het begon koud, donker en regenachtig te worden. Home sweet home. Snel uitpakken, afspuiten doe ik morgen wel, de hele dag de tijd. Tja, maar als ie dan niet wil starten komt er van het afspuiten ook niet veel. Motorkap open: aha. Er lag meer benzine op de carburateur dan dat het motorblok inging. Het schoefdraad in de flotterkamer die de deksel erop moest houden was bijna helemaal weg. De vorige eigenaar had daar ook al een vermoeden van gehad en alvast een extra carburateur gekocht. Die er dan maar opzetten. Het in elkaar zetten ging rap, maar daarna stagneerde het werk een beetje. Toen maar besloten het iets grondige aan te pakken.

Even het boodschappenlijstje:

- nieuwe steun buitenspiegel, die was op heenweg Sclayn gesneuveld;
- nieuwe remschoenen;
- zijpanelen en deurtjes, nooit meer bang voor regen;
- slang voor ruitewissers, die moeten werken voor de APK;
- nieuwe benzineslang, de oude was gerepareerd met pakking en tape;
- glaasjes knipperlichten, want die waren gekrast/beverft/gebroken.

nekaf02.jpg (7803 bytes)
'Nieuwe' carburateur klaar voor montage...

Arne en Mike kwamen helpen. Na een paar uur pielen zaten de remmen weer in elkaar en was alles bij het motorblok aangesloten. Snel kijken of ie wil starten. HOERA! Nekafje maakt weer de bekende geluiden. En onbekende? Mike vond de dynamo erg veel herrie maken, en ik ook. Snel eraf. Blijkt de dynamo geheel droog te staan. Snel even olie erin en rijden. Eerst een paar keer steken in de straat om er zeker van te zijn dat alles het blijft doen. En dat deed het natuurlijk niet. Wielremcylinder rechts achter zo lek als een mandje. En dus niet meer de weg op die dag.

nekaf03.jpg (10404 bytes)
Beetje bah de remmen...

Na die knutseldag bleef het weer een tijdje stil in sleutelland. Intussen 5 nieuwe buitenbandjes gekocht bij #Stegeman legerdump. Het ritje heen en weer naar de bandenzaak waar de "sloffen" onder de Nekaf gezet werden was een spannende. Stationair nog niet goed afgesteld, handgas niet aangesloten en remmen die het niet 100% doen. Dat in combinatie met regen, T-splitsingen en snel rijdend verkeer is een spannende onderneming.

nekaf04.jpg (7930 bytes)
De zijkant en deurtjes om de boel een beetje 'waterdicht' te maken.

Tussendoor even de wielremcylinder vervangen en de handrem afgesteld. En al die tijd was de Nekaf nog niet afgespoten. De buren hadden al opmerkingen gemaakt over de originele kleur van de wagen! De meeste echte klonten klei had ik er tijdens het knutselen al afgehaald, maar dat de Nekaf groen was moest je van dichtbij ontdekken. Dus van de week naar de afspuitplaats. De heenreis was op zich niet echt spannend. Het afspuiten ging ook redelijk vlot, en dat ondanks het feit dat de klei er al een maand of 2 opzit (bedenk ik me nu vol schaamte). Alleen de terugrit naar huis liet even op zich wachten. Niet te starten dat ding! Hij heeft vonk, hij heeft benzine, hij heeft lucht, maar niet lopen. Dus vriend en buurman Frank maar even gebeld, even vragen of hij zich verveeld:-) Even een sleepje naar huis, daar zoeken we wel uit wat er mis is. Onderweg stiekem even in z'n twee zetten en koppeling op laten komen. Vlop, kucht, knorre, knorre, knorre. Vlekkeloos lopen dat ding! Frank meteen z'n hoofd uit het raam, stoppen of doorslepen? Nou, sleep maar verder, het is nog maar 150 meter naar huis. Waarschijnlijk is een Nekaf diep in z'n hartje toch een beetje bang voor water. Eind goed al goed.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)