Operation 'Dirty Harry' dress-up

Roger, 30 augustus 2006

Lijn (3257 bytes)

* CLASSIFIED *

Aangezien een w200 een nogal groot object is gezien de gemiddelde auto in NL, moet je er ook alles aan doen om deze toonbaar te maken op de Nederlandse wegen. Dit was voor mij reden om “Dirty Harry” te voorzien van een heuse Bullbar. Niet zomaar een maar een echte functionele bullbar...

Dinsdag 29 augustus 2006

Eerst begonnen met het uitsnijden van het plaatwerk, en het plaatsen van de hoofdsteunen op de standaard bumpersteunen van een w200. Daarna heb ik een aangepaste bovenplaat erop gehecht die precies langs de voorkant van de auto loopt en vervolgens een strip van 4,5 cm breed over de hele lengte vastgehecht om stevigheid in de bovenste plaat te krijgen.

Daarna even met de kokers gecheckt of de uitlijning op de grille en hoogte kloppen. Daarna heb ik de schuine beplating aan de voorkant erop gehecht. Hierna kon ik dus de bumper weer verwijderen om verder op de werktafel te gaan. Zijkanten en onderkanten en achterzijden uitgesneden en erop gehecht.

Woensdag 30 augustus 2006

Uitsparingen gemaakt voor de nummerplaat.. De bumperhouders vastgelast en constructiematig vastgelast aan de rest van de bumper voor optimale stevigheid. 

Daarna de kokers en de pijpen ertussen aan mekaar gelast en uitgelijnd op de bumper.

En Voila…volledig afgelast en geslepen en gemonteerd. A Bullbar is BORN!

Auteur: Roger

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)