Lier-montage op een CJ7

Thom, 15 september 2006

Lijn (3257 bytes)

Ik had jaren geleden een lier overgenomen van Josh; ik vond dat dat de jeep niet zou misstaan. Thuisgekomen met dat ding ben ik gaan passen en meten, en zag steeds meer beren op de weg. Dus de lier verdween in een hoek, en heeft zelfs nog even op Marktplaats gestaan. 

Met de ChaosBoyz Inor trip in het vooruitzicht, en de verhalen van Wouter en andere terreingasten over Inor moesten we maar weer eens naar dat ding gaan kijken. Dezelfde beren kwam weer om het hoekje kijken: de lier past niet op de standaard plaat die voor de grille zit, en de voorbumper zit behoorlijk in de weg. Maar nu gingen we denken in oplossingen. 

Het eerst op de agenda stond het verder naar voren plaatsen van de lier. Gekozen werd voor een nieuwe plaat tussen de huidige bumper en de grille. Deze plaat ligt over het huidige voorplaat heen, en de lier wordt voor extra stevigheid door beide platen heen bevestigd. Een "side stabilizer bracket" van een computerrek had de juiste hoeken en formaten en werd dus op maat gechopped. Een professionele lasser heeft deze aan de buizen van de huidige bumper gelast. Mijn eigen laskunsten vertrouw ik daar nog niet voldoende voor.

Vervolgens werd de slijptol in de bovenste buis van de bumper gezet, want die zat het rollenvenster in de weg. Het deel dat eruit geslepen werd is op maat gemaakt om een deel van het gat weer op te vullen. 

De zijkanten van de "verlaging" werden ook weer opgevuld, en de buis was weer dicht. Dit durfde ik zelf wel te lassen, maarhe, niemand vertellen dat ik plamuur gebruikt heb om het echt strak te krijgen he? ;)

Tijd om eens te hebben over elektra. De relaiskast wordt normaal bij de lier in de buurt gemonteerd, maar daar kon ik echt geen plek voor vinden. Deze moest maar onder de motorkap verdwijnen, en heeft een mooi plaatsje vlak bij de accu op het spatbord gevonden. De bekabeling die bij de lier zelf zat voldeed nu niet meer. De kabel die normaal tussen relaiskast en accu zit gebruik ik nu tussen de relaiskast en de lier. 

Bij een online automaterialenzaak wat 35mm kwadraat kabel gekocht en zelf de bekabeling van de accu naar het relaiskastje op maat gemaakt. Op de relaiskast zit ook de aansluiting van de afstandbediening, maar onder de motorkap komt dat niet zo mooi uit. Die plug hebben we maar in het dashboard gemonteerd en met een standaard drieaderig stroomkabeltje verlengd. De draad aan de afstandbediening is lang genoeg om vanuit de cabine bij de lier te komen, om deze in je eentje te kunnen bedienen.

Op wat afwerkklusjes na kon de lier gemonteerd worden. Best wel eng, maar 4 10mm 8.8 boutjes die de lier op z'n plek houd. Inor was droog genoeg om de lier niet nodig te hebben, maar hij gaat vast wel een keer ingewijd worden.

Auteur: Thom

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)