Bruiloft Josh en Asia

Josh en Asia, 16 november 2007

Lijn (3257 bytes)

Het is zover, vrijdag 16 november 2007: Josh en Asia gaan trouwen! Om 16.00uur zal het huwelijk worden gesloten op het gemeentehuis in Oudenbosch. 

Mike en Vera rijden samen met Thom en Arne rond 15.00uur weg bij het tankstation op de A16. Ronald en Hanna zijn dan al onderweg vanuit Ijsselstein, want we hebben om 15.30 uur afgesproken voor het gemeentehuis, dan zijn we in ieder geval lekker op tijd. Bij het gemeentehuis aangekomen waren Ronald en Hanna daar al gearriveerd. Hanna had iets heel leuks verzonnen voor Josh, want de Chaos zal de Chaos niet zijn als er niets geks aan te pas kwam natuurlijk! Ze had een oude kinderwagen op de kop getikt, daarin (met een beetje pijn in haar hart) haar 30 jaar oude babypop in gelegd, maarrrr…. met “poep”luier en al!!! Omdat Asia zwanger is, vinden we dat Josh maar eens moet oefenen met het verschonen van een baby. Iedereen zou wat leuks meenemen wat met de baby te maken heeft. Ronald en Hanna hebben geld in de “poep”luier verstopt, er waren ijsvormpjes gekocht met daarin geld, er was een zuigfles met geld en….zure melk, er was een mobiel bij, je kunt het zo gek niet bedenken. 

We vulden de kinderwagen met de spulletjes, maar lieten die staan in de bus van Ronald en Hanna tot het feest. Nou, bijna tijd, eerst maar eens naar binnen in dat gemeentehuis. En ja, kom daar maar eens mee, vrijdagmiddag het gemeentehuis binnen? Eehh, niet dus, hartstikke dicht! We lieten ons natuurlijk niet kisten, er zou vast wel een opening zijn voor huwelijken, dus we liepen om het gemeentehuis heen. Nergens een opening te vinden! Dan maar vragen bij de bibliotheek, die naast het gemeentehuis zit. Nee hoor, zei de biebjuf, het gemeentehuis is dicht op vrijdagmiddag. Ja maar….ja maar… we hebben zo een trouwerij! Nou, wist die biebjuf, dan zal het zo wel open gaan. Wij weer terug en ja hoor, de deuren gingen uiteindelijk open en we konden naar binnen. De ambtenaar van de burgerlijke stand kwam vertellen dat we nog even moesten wachten. Spannend hoor, hoe zouden ze er uit zien? Even later kwamen ook de ouders van Josh binnen. Moeders herkende ons nog, maar ze miste iets. Oh??? Oh!!! De grote Amerikanen voor de deur!!! Ja, sorry, maar dat doen we maar 1 keer per Chaosboy, hoor!! 

Even later hoorden we buiten het gebrul van een Corvette. Dat kan alleen maar Josh zijn! En ja hoor, daar kwamen ze aan, met de kap open, blote schouders in een trouwjurk en het was al zo koud!! Ze zagen er prachtig uit, allebei. Nu kwam van alle kanten ook familie en vrienden aanstromen. Die hadden blijkbaar gewacht in de feestlocatie, welke aan de overkant van het gemeentehuis was. 

We gingen naar binnen en tot onze grote verrassing was de trouwzaal werkelijk prachtig, in het verder nogal saaie gemeentehuis. Het was een kapel geweest waar een verdiepingsvloer is ingelegd, met nog allemaal oude details bewaard. Echt een prachtige zaal. 

 

De ambtenaar had een heel leuk verhaal gemaakt over Josh en Asia en had zelfs een paar zinnen in het Pools vertaald voor de aanwezige familie van Asia. Al met al een mooie, maar ook leuke dienst. En toen was het zover: voortaan is het Josh en Asia, mijnheer en mevrouw Kozminski! Na de plechtigheid en het feliciteren gingen de heer en mevrouw Kozminski met de familie bruidstaart eten en daarna dineren en werden wij pas weer om 20.00u op het feest verwacht. Uiteraard was de auto ook nog even toegetakeld, “iemand” met dyslexie had Just Married op het voorraam gespoten ;-)

 

Hanna had een heel leuk Italiaans restaurant gereserveerd “Mona Lisa” en daar konden we al vroeg terecht. Na 5 minuutjes lopen waren we daar en het zag er inderdaad gezellig uit. En hoe gezellig het zou worden, had niemand toen verwacht, want de eigenaar was werkelijk fantastisch! Wat hebben we gelachen daar, niet normaal!! Het eten was overigens echt geweldig, de service formidabel, maar oh oh, het personeel en vooral de eigenaar hebben onze avond toch wel gemaakt, hoor! 

Uiteindelijk kwam bij het toetje helemaal de klapper, want Ronald en Thom (die tegenover elkaar zaten) bestelden vanille ijs met banaan. De eigenaar kon het niet laten om te vragen of ze de banaan in stukjes wilden of liever helemaal, hint hint, grap, grap. Dus Thom zei dat ze het natuurlijk helemaal wilden hebben, heerlijk, zo’n banaan. Nou, dat hebben ze geweten, want de eigenaar heeft er werkelijk een kunstwerk van gemaakt, waar iedereen natuurlijk smakelijk om moest lachen. Het woord “bikkel” heeft voor een paar van ons ook een heel andere betekenis gekregen, haha! Maar goed, echt geweldig, dit restaurant “Mona Lisa” in de professor Van Ginnekenstraat in Oudenbosch, met eigenaar Michel! We gaan zeker nog een keertje terug! 

 

Toen we net klaar waren met eten en betalen, belde Rob nog, hij was inmiddels ook gearriveerd. We liepen met z’n allen terug naar de auto’s, pakten de kinderwagen en liepen naar de feestlocatie. Omdat Sander en Christa nog niet klaar waren, wilden we nog even wachten met de kinderwagen naar binnen rijden. Dan eerst nog maar een bak koffie. Het zaaltje was ook erg leuk aangekleed en er speelde al een bandje. Kelners liepen rond met kannen koffie en thee en dienbladen met kleine gebakjes. Goed geregeld daar, hoor! 

Na een kwartiertje kwamen Sander en Christa ook en vonden we het tijd voor ons Chaoscadeau. Ronald stapte naar de microfoon en vroeg Josh en Asia naar voren te komen. Daarna reden we de kinderwagen naar binnen en Josh moest erg lachen….tot Ronald vertelde dat we vonden dat Josh maar eens goed moest oefenen met baby’s en hij kreeg de opdracht de babypop uit te kleden, te verschonen en weer aan te kleden, hahaha! Nou, het begon al goed, want Josh trok Baby aan zijn linkervoet ondersteboven de kinderwagen uit! Uiteindelijk kreeg hij het pakje uit, maar een echte baby had het vast niet overleefd! Toen het luierbroekje en daarna de luier losmaken en…. GATVERDAMME, hoorden we keihard! Hahahahaha, de “poep”luier was ontdekt! Maar Josh liet zich niet kennen en pakte de babydoekjes en met een klein beetje hulp van Asia maakt hij de babybilletjes netjes schoon en kleedde de baby weer aan. Applaus voor Josh! Ronald vertelde hem nog wel even dat er hier en daar wat cadeautjes verstopt zaten, zodat ze niet de hele kinderwagen direct naar het grofvuilstation zouden rijden. 

[ klik hier om te zien hoe onze Josh het er vanaf brengt ;-) ]

 

Het werd verder een heel gezellige avond. Het bruidspaar heeft uiteraard als eerste de dansvloer geopend, maar daarna volgde de rest. De kelners liepen af en aan met drankjes en hapjes en de band speelde erg leuk. Als verrassing speelden de kinderen van de zus van Josh samen met een paar vrienden ook nog een aantal nummers en dat deden ze echt ontzettend goed! Daar zit wel een toekomst in! Na een paar uurtjes gingen Mike, Vera, Ronald en Hanna als eerste weer richting huis, ook wegens de kids. 

We wensen Josh, Asia en baby Kozminski heel veel geluk en voorspoed met hun gezinnetje!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)