De stand van zaken

Wouter, 1 oktober 2001

Lijn (3257 bytes)

Onlangs kwam Joop langs met zijn digitale camera, en hebben we besloten maar eventjes wat fotootjes te nemen van de laatste veranderingen aan mijn Dodge.

Luchthoorns

De Hadleys (luchthoorns) staan nu in afwachting van het aansluiten alvast pontificaal op de motorkap gemonteerd. Buiten op de auto, omdat je ze dan het beste hoort. Ik heb nog gedacht om ze onder de motorkap te monteren, binnen in de voorschermen. Heb daar vanaf gezien vanwege het vele werk. Ze vallen zo ook lekker op. Op de kap. Ik heb ze speciaal niet op het dak gezet gezien het vele terrein werk dat ik leuk vind. Het is niks als ze blijven hangen aan een tak en van het dak gerukt worden.

hoorns01.jpg (10097 bytes)     hoorns02.jpg (10698 bytes)

 

Luchttank

De luchttank komt onder een treinstel vandaan. Een zwager van me werkt bij de onderhoudswerkplaats hier in Haarlem. Vandaar. 60 liter lucht pal achter de achteras, met gebogen draadeinden M12, de ene kant vastgezet in de dwarstraverse die ook de schokdempers vasthoud en achter vastgezet in nog een dwarstraverse, die de bak ondersteund. Niet te hard aanhalen, anders druk je de tank door de bodem van de bak heen omhoog.

luchttank01.jpg (8926 bytes)     luchttank02.jpg (10021 bytes)

 

Ontluchting van het achterdifferentieel

Ook heb ik een foto gemaakt van de ontluchting van mijn achter differentieel. Dat is speciaal voor als ik het water in rijdt. Tijdens het gebruik wordt de as (en dus ook het differentieel) warm. Rijd je nu het water in, dan koelt de as sterk af en zuigt lucht naar binnen door de ontluchtingsnippel. Nu heb ik het aanzuigpunt, met de slang, omhoog gebracht, tot bij de tankdop, zodat er in ieder geval geen water aangezogen wordt. Ook bij de vooras heb ik een slang gemonteerd. Een aanrader voor de U-boot kapiteins onder ons. Je kunt er een hele hoop ellende mee voorkomen. Mocht er nou toch water in de differentielen komen, vervang dan zo snel mogelijk de olie. Vergeet namelijk niet dat ook de wiellagers met dezelfde olie gesmeerd worden. En water met kogel- of naaldlagers gaan niet zo goed samen ;-)

ontluchting01.jpg (9663 bytes)

 

Verhogen van de voorvering d.m.v. extra veerbladen

Van mijn voorvering heb ik ook een plaatje gemaakt. Daarbij kan je zien dat er meer veerbladen onder zitten. Van een achterpakket heb ik extra bladen toegevoegd, zodat er nu 5 onder zitten . Daarmee is de auto aan de voorkant ca 8 centimeter om hoog gekomen, veerweg is toegenomen en comfort eveneens. De wagen staat daarmee niet meer voorover, maar netjes recht.

bladveren01.jpg (10772 bytes)     bladveren02.jpg (9353 bytes)

 

Kruisje defect in linker-vooras

Het kruisje wat ik gekocht heb om in de linker vooras te monteren is nog niet gemonteerd. Ik heb met het kapotgaan van het kruisje nog ca 3-400 meter gereden (heel rustig weliswaar). Of het rijden of de klap zelf heeft er voor gezorgd dat mijn steekas ogen, waar het kruisje strak pas in gemonteerd wordt, verschrikkelijk uitgelubberd is, zie foto. De as wilde zelfs niet eens meer door de wielsatelliet naar buiten, was wat uitgebogen. Met pijn, geweld en moeite de as erdoor getrokken. Ben dus nu op zoek naar een steekas compleet. Nu rijdt ik nog niet,(wanhoop).

knikker.jpg (7759 bytes)

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)