Toch maar een echte Jeep

Thom, 8 september 2001

Lijn (3257 bytes)

thomcj7_01.jpg (9530 bytes)
Dit was de advertentie-foto

De net geruilde Nekaf heeft goed z'n best gedaan in Sclayn, maar dat heeft mij niet kunnen overtuigen om hem te houden. Een "echte" Jeep paste beter in mijn straatje. Met Arne een dagje het land door, verschillende zaakjes af op zoek naar een auto waardig voor de centen. En wat je dan allemaal tegenkomt. Blikken die echt gaaf zijn en blikken die echt gaar zijn. Uiteindelijk bij USA Cars in Kaatsheuvel een mooie rooie CJ7 gevonden. Alleen veeeel te duur. Verteld de verkoper dat alles er nog aan moet gebeuren en dat de prijs op het bordje een vraagprijs is. Dus ik waag het erop en bied bijna fl 9000 lager. Zegt ie ja!

thomcj7_02.jpg (6994 bytes)
Je ziet me net niet lachen...

Hij zal hem rijdend opleveren en dan mag ik het zelf verder regelen. Een week later zou ik hem dan op komen halen. Een week later met Arne weer richting Kaatsheuvel. De Jeep staat voor de garage en de monteur kijkt niet echt als of het meezit. Bij de steekas linksachter is het deel waar de spiebanen horen te zitten helemaal glad. De monteur probeert nog wat te fiksen, maar ook die reparatie houd niet. Dan maar een nieuwe steekas erin, moet besteld worden. Dus die dag niet naar huis met de Jeep.

De week daarop (8 september) met Sebas naar Kaatsheuvel. Ook nu staat de Jeep voor de garage, maar de monteur kijkt iets vrolijker. De steekas is gemaakt. Even een kleine proefrit maken. Een ding werd meteen duidelijk, een Jeep met spierballen. En met het afleveren van een veel te klein reservewiel en het bijvullen van de stuurbekrachtiging vertrekken we richting Almere. Op het uitvallen van de verlichting halverwege na niets bijzonders gebeurt. Behalve natuurlijk de spierpijn van de brede glimlach de hele weg. Nu maar rustig gaan repareren, projectjes starten en voorbereiden op de eerste offroad acties.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)