Waar was ik aan begonnen?

Josh, januari 2002

Lijn (3257 bytes)

Zo, om maar gelijk met de deur in huis te vallen… ik heb weinig foto’s van voor dat ik aan mijn auto begon, dus beginnen we maar gelijk met wat werkzaamheden. Toen ik de auto kocht, liep de motor op zo’n 5 cilinders ofzo. Er was gezegd dat de nokkenas niet goed was en als ik die zou vervangen zou hij weer helemaal fijn zijn. Gelukkig heb ik de omstandigheden dat ik mijn auto op mijn werk helemaal na kan kijken en daar ook nog lekker wat gereedschap en materiaal heb om een beetje te kunnen prutsen. Ik ben begonnen met de nokkenas eruit te halen en goh wat schrok ik.Ik heb al heel wat ellende gezien, maar 4 nokken die helemaal rond gesleten waren…

motorblokw200_01.jpg (8319 bytes)  motorblokw200_02.jpg (5398 bytes)

Die moest dus maar vervangen worden samen met de hydraulische stoters. En als je dan bezig bent, dan maar gelijk goed, dus koppen eraf. Deze heb ik maar naar het revisie bedrijf gebracht aangezien we daar niet zelf het materiaal voor hebben. Daar hebben ze de kopjes even gestraald, alle kleppen en zittingen geslepen(er waren trouwens 2 kleppen krom dus die zijn vv) en nieuw klepseals erin gezet.

motorblokw200_03.jpg (10312 bytes)  motorblokw200_05.jpg (10320 bytes)  motorblokw200_04.jpg (11043 bytes)

Op de foto rechtsboven zie je hoe het eruit ziet als je aan het werk bent. Ruimte zat om dat toch al enorme motorblok, alleen is de auto zo hoog dat je er maar beter even in kunt gaan staan. Uiteraard ook eventjes de onderdelen die er dan toch uit zijn, een kleurtje geven. Staat wel zo mooi!

motorblokw200_06.jpg (10759 bytes)  motorblokw200_07.jpg (7970 bytes)

Beneden zie je de distributie in elkaar gezet en het cover erover heen. Eventjes een tip. Doe dit niet als er nog een beetje benzine in je pomp aanwezig is en je net met je oog boven het uitroompunt hangt. Aaauuuuuuwwww!

motorblokw200_09.jpg (12057 bytes)  motorblokw200_08.jpg (10938 bytes)  motorblokw200_10.jpg (12993 bytes)

Hier de koppen erop en alles verder afbouwen. Mooi h? Toen was het moment daar dat er gestart kon worden. Even proberen hoor… nou nog eens proberen… nee hoor, er gebeurde helemaal niets, wat nu weer. Na kort onderzoek bleek er een overgangsweerstand te zitten in mijn dikke plus aansluiting op de startmotor. Ik had er natuurlijk tijdens de werkzaamheden een paar keer per ongeluk met mijn voet tegen geschopt en zo was hij een beetje los komen te zitten op de aansluiting. Geprobeerd om het moertje wat aan te draaien, maar helaas vast. Nog maar eens proberen en KNAK, kapot. Dus maar ff een nieuwe startmotor gehaald. Tijdens alle werkzaamheden aan het blok ook maar even de rest nagelopen. Bleek dat de rechter remslang op knappen stond. Er zat een bult in ter grootte van een ei. Ook de rechter onderste fuseekogel-moer zat geheel los en nog veel erger, tijdens het manouvreren om op de brug te komen brak mijn stuurverbinding af. Gewoon helemaal geen stuur meer!!! Dit had allemaal goed fout kunnen als dat onderweg was gebeurd. Ik heb maar een paar hele grote tie-raps gebruikt om het een beetje aan elkaar te krijgen zodat ik nog eventjes mijn auto buiten kon parkeren en ik het zaakje kon bestellen om te vervangen. Op de foto rechtsbeneden zie je de verbinding tussen de stuurstang en de stuurbekrachtiging.

motorblokw200_11.jpg (12739 bytes)  motorblokw200_12.jpg (8418 bytes)

Zover wou ik maar even het technische gedeelte laten, want als ik alles in detail zou gaan vertellen is mijn toetsenbord versleten. Nog wel wil ik even mijn aanpassing op de Roll-bar kwijt. Het was een hoop werk, maar ik ben er zelf dan ook apetrots op. Op deze foto is mijn auto te zien met de oude(afgrijselijke) roll-bar. Leuk is dat je ook mijn nieuw er al op ziet liggen…. Nou ja, in materiaal dan. Ik had 12 meter 3inch pijp gehaald en een berg lasbochten.

motorblokw200_13.jpg (11585 bytes)  motorblokw200_14.jpg (9232 bytes)

Rechtsboven zie je mijn Dodge ook nog eventjes voor de deur staan zonder rollbar. Dat is pas echt een zielig gezicht! De nieuwe rollbar is een absoluut geslaagd ontwerp geworden, en als je wat over de site bladert, zie je hem in z'n volle glorie op mijn Dodge!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)