Laatste loodjes voor APK

Thom, 20 april 2002

Lijn (3257 bytes)

Alles wat ik zelf kon doen aan de Jeep was gedaan. Gordels, achterremmen, verlichting. Nu zijn alleen nog de projecten over waar ik de kennis of het gereedschap niet voor heb. En omdat Sebas al een keer had aangeboden te willen helpen aan de Jeep heb ik maar een week vrij genomen om al deze klussen te klaren:

vbak03.jpg (9504 bytes)
Steunplaat met versnellings- en tussenbak

Zaterdag afgesproken rond 5 uur bij Sebas. Die dag hebben we geen moertje aangeraakt. Zondag zijn we Full Force begonnen. Versnellingsbak en stuurbekrachtiging gedemonteerd. Bij het verder demonteren van de stuurbekrachtiging bleek het gekochte revisiesetje niet de juiste te zijn. Maandag maar even omruilen bij Offroad Utrecht. Het demonteren van de versnellingsbak ging redelijk soepel. We waren alleen bij het verwijderen van het achterste lager 1 borgring vergeten (weet je dat die dingen 12 ton druk aankunnen ;-). Aan de hoeveelheid gruis onder in de bak en de versleten synchonizers was af te lezen dat revisie noodzakelijk was. Na het weer in elkaar zetten van de bak met nieuwe onderdelen had hij er eigelijk al weer onder gekund. Maar de behuizing van het achterste lager zat niet vast in de bak zelf, wat bij Sebas z'n versnellingsbak wel zo was. Hmmm. Morgen maar even aan Kevin vragen. Om toch iets aan de wagen te monteren hebben we de "nieuwe" voorbumper maar geplaatst. Het is nog niet af, maar het geeft toch even een goed gevoel.

vbak02.jpg (8000 bytes)
De versnellingsbaktandwielen

Maandag wist Kevin van Offroad Utrecht ons te vertellen dat de behuizing van het achterste lager door de tussenbak vastgeklemd wordt. Weer wat geleerd. Sebas heeft gelijk maar een nieuwe sprinttop en traantjesplaat hoeken voor zijn Jeep gekocht. De hele stuurbekrachtiging is uit elkaar gegaan. Maar goed ook, want er kwam behoorlijk wat niet geÔdentificeerde drab uit. Sebas bromt dat z'n eigen stuurbekrachtiging dus ook maar een keer uit elkaar moet.

bumper.jpg (10435 bytes)
'nieuw' bumpertje...

Dinsdag bezig geweest met de stuurbekrachtiging monteren, ditmaal met het juiste revisiesetje. Een paar keer heen en weer gereden naar Automaterialen De Visser om andere V-snaren te halen voor het aandrijven van de stuurbekrachtigingpomp. We moesten RaphaŽl, een neef van Sebas, ook even helpen met het vervangen van het kruisje van zijn aandrijfas. Zelfs van een 2WD GMC pick-up gaan die dingen verrot! Het begon die avond begon het al donker te worden toen we een poging ondernamen de versnellingsbak te plaatsen. Inderdaad, een poging. Doordat de koppelingsplaat niet helemaal gecentreerd zat lukte het niet de as van de versnellingsbak naar binnen te schuiven.

pwsteer01.jpg (9357 bytes)
Stuurbekrachtiging uit elkaar

Woensdag hebben we de drukgroep gecontroleerd en de versnellingsbak er alsnog onder gehangen. Tussenbak ertegenaan, achterste aandrijfas eronder en alles vullen met olie. Ook maar even motorolie en filter vervangen, we zijn toch bezig. De voorste aandrijfas moet echt ingekort worden, dus die laat ik er nog even af. Dan de steunplaat eronder. Maar daar zat het weer eens tegen. De plaat hing al aan maar 4 van de 6 bouten, en ik draai er ook nog 1 verrot. #%^(*#!@$! Dat wordt uitboren. Sebas is intussen lekker begonnen met het plaatsen van z'n nieuwe softtop, maar ook dat loopt niet echt soepel. Hij zit ook stevig te flippen dat de deurtjes er nog niet waren.

RaphaŽl bleek heel handig te zijn in het opnieuw tappen van draad. Uiteindelijk hebben we donderdag de plaat met 5 van de 6 bouten vast kunnen krijgen. Die andere moet ik nog een keer de tijd voor nemen, deze bout is "off center" ingeboord. RaphaŽl draait van z'n GMC de airco pomp in elkaar, dus die heeft ook weer wat te doen. Sebas was er intussen achter gekomen dat z'n rollbar te breed is voor z'n nieuwe topje, en is druk aan het slijpen en lassen om hem smaller te krijgen.

vbak01.jpg (11251 bytes)
Versnellingsbak klaar om geplaatst te worden

Vrijdag. Na een laatste controle starten we de motor. Er ploft niets uit elkaar. Schakelen. Vooruit. Doet het. Achteruit. Doet het. Cool! Bij het draaien aan het stuur protesteert de stuurbekrachtigingpomp. Komt dit omdat er nog lucht in zit of vanwege de nieuwe V-snaren? Kweetnie. De stuurbekrachtiging werkt wel goed. Kijken we later nog en keer naar. Boek erbij en kijken hoe de Holley 4160 carburateur afgesteld moet worden. Na een paar gerichte gokken draait het motortje een stuk soepeler. Even een stukje rijden. Schakelen gaat perfect, geen geknars als je naar z'n drie schakelt, en ik kan zelfs rollend naar z'n 1 schakelen! Ook de motor reageert beter op het gaspedaal. Ik begin weer helemaal blij te worden. Omdat het begint te regenen stoppen we met sleutelen. RaphaŽl niet, die heeft nog een pomp te monteren. Sebas en ik koppelen de computers aan elkaar en gaan lekker met z'n 2en gamen. Ook dit zit niet mee, want Sebas begint goed te worden! :-)

sprtop.jpg (11576 bytes)
Sebas z'n nieuwe sprinttopje

Zaterdag is het bewolkt met af en toe regen. We proberen tussen de buien door de wagen APK klaar te krijgen, de andere klussen komen later wel. Aan de huidige stoel wordt zo gelast dat ik weer rechtop kan zitten. En dan komt voor mij de grootste domper op het reparatiefeest. Terwijl we onder de auto liggen om de achterremmen af te stellen valt het Sebas op dat de achteras links niet helemaal goed op de veren ligt. Bij nadere inspectie blijkt dat de bevestigingsplaat rond is en het spietje (nodig bij het verhogen) in 2en gescheurd is. #$&*$^&#%! De achteras moet er onderuit. Verder slijp- en laswerk is nodig voordat de Jeep veilig weer kan rijden. We besluiten volgend weekend hiermee verder te gaan. Tussendoor buigen we de versnellingspook naar achter, zodat deze niet meer tegen het dashboard komt en maken we een mal voor platen om de voorbumper af te maken. Deze platen gelden dan gelijk als sleepoog. Omdat Sebas en Christel 's middags een etentje hebben breken we vroeg op. Omdat het toch op de weg ligt rij ik langs Offroad Utrecht om nieuwe veerstroppen en spietjes te halen. Voor Sebas ook goed nieuws, zijn deurtjes zijn binnen.

We hebben heel veel gedaan, maar niet alles is af. Jammer maar helaas. Hierbij wil ik Sebas bedanken met het repareren van m'n Jeep, Christel voor de gastvrijheid, Mike (de broer van Sebas, niet Chaos-Mike) en Inge voor de zijdelingse ondersteuning en RaphaŽl voor het tappen van de bouten. Het was me het weekje vrij wel waard!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)