Remmen en lagers: frustratie!

Wouter, 6 mei 2002

Lijn (3257 bytes)

Remmen en lagers. Wat een frustratie! Nu ben ik een fervente terrein rijder. Ik schuw het extreme niet. Ik heb nog niet op de kop gelegen, maar heb al heel wat andere zaken meegemaakt . Mijn Dodge W200 kan ook erg veel. Zeker met de 36” Hummerbanden (vind ik althans).

Wat ik doe om de zaak heel te houden: zorgen voor goed onderhoud. Tenminste, dat dacht ik. Altijd na het terreinrijden (als ik terug gereden ben vanaf de locatie, waar ook in Nederland) spuit ik mijn Dodge helemaal schoon. Kruip met de hoge drukspuit en in mijn regenpak onderdoor en zorg dat alle modder (door de bank genomen 50kg klei en zooi) er onder vandaan is. Ook spuit ik langdurig de remklauwen en de binnenkanten van wielen schoon, spuit uitgebreid de aandrijving schoon en voor de achterremmen verwijder ik het rubber dopje en spuit er net zo lang in totdat er alleen maar schoon water uit de trommels komt.

wielnaaf01.jpg (9810 bytes)   remblokslijtage01.jpg (8564 bytes)

Ik kan je nu vertellen dat dat dus niet voldoende is. Recentelijk hoorde ik mijn remmen schuren, achter dacht ik. Mijn eigen fout is dat ik niet zo snel tijd maakte om dit onder handen te nemen en zelf nog even door reed. FOUT !!!

Toen ik eindelijk (na zo'n 300km) de trommels er afhaalde was het resultaat: compleet opgevreten remvoeringen, schoenen afgesleten tot op het metaal en dikke groeven in de trommels. Nu maar hopen dat ik deze nog kan laten vlakken….. Ook de remcilinders achter zaten vol met drab, waren geroest en zijn toe aan vervanging… Affijn de zaak voorzien van andere, gladde, trommels en schoenen met voering er op (had ik nog liggen ). Klaar is Wouter, dacht ik….. dus niet. De volgende rit hoorde ik namelijk nog schurende geluiden. Voor dus ook, was al snel mijn conclusie. Daar bleek het drama nog erger. De Hummerbanden zorgen voor grote krachten op de wiellagers en deze vertonen nu een speling. Moet wel op te lossen zijn met vulringen, hoop ik. Dit terzijde, ik wilde de remmen even fixen toch?

remschijfslijtage01.jpg (6636 bytes)   remschijfslijtage02.jpg (8229 bytes)

Erger dan de lagers zijn mijn schijven er aan toe. Doordat de remklauw niet meer zwevend was (vast door te veel modder en vuil) is een kant volledig ingesleten door de remvoering. Die is versleten tot op het ijzer en heeft de schijf echt aan een kant volledig op gevreten. Einde wedstrijd. Vervangen is nu het enige wat me nog te doen staat. Daarnaast heb ik goede voornemens om niet alleen de zaak schoon te spuiten na een forse terreinrit, maar ook los te halen en alles gangbaar te maken en te smeren. Dit soort narigheid wil ik nooit meer meemaken. Kost te veel geld en, erger nog: ergernis over hoe stom ik wel niet ben geweest door hier nalatig mee om te gaan.

Mijn les hieruit is: ben je een fervente terreinrijder, die het water niet schuwt, zorg dan intensief voor je remmen!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)