Dubbele Cherry-Bombs

Mike, 3 mei 2002

Lijn (3257 bytes)

Je kunt je ongetwijfeld nog wel herinneren dat we de uitlaten van mijn Dodge tijdens de automaatbakwissel hebben moeten doorslijpen. Daar konden we echt niet onderuit; standaard lopen ze onder de automaatbak door voordat ze samenkomen bij één demper. In dit geval een Cherry-Bomb. We kregen de uitlaten met ons gereedschap niet los bij de flens, dus moesten we er uiteindelijk wel voor kiezen om er een stuk tussenuit te slijpen. Naderhand hebben we nog een verwoede poging gedaan om ze weer aan elkaar te lassen, maar het materiaal was al 25 jaar oud, dus van lassen was nauwelijks sprake. We richten meer schade aan dan dat het zaakje werd hersteld. Uiteindelijk hebben we er maar twee stukjes plaat omheen gelast en wat uitlaat-reparatie-kit van de Halfords ;-) Zo moest het dan maar eventjes.

cherrybomb01.jpg (9711 bytes)
Hier zie je de uitlaten van voren komen en netjes om de tussenbak heenlopen.

Nadat de automaatbak door Alain is gereviseerd was het niet meer nodig om de uitlaten nogmaals los te halen, dus ben ik op zoek gegaan naar iemand die een complete nieuwe uitlaat kon maken voor niet al teveel geld. In eerste instantie heb ik wat informatie opgevraagd bij EPS en heb daar een leuk contact opgedaan met de eigenaar. Ik kreeg een leuke aanbieding, maar heb er helaas vanaf moeten zien, puur vanwege de afstand. Het is niet haalbaar om zover te gaan rijden, alleen voor een uitlaat; dat moet in de buurt net zo goed kunnen. Puur toevallig liep ik tegen een advertentie van Co Oskam in Cothen; hij had sinds eind verleden jaar een buigmachine waarmee hij zelf uitlaten en sidebars/rollbars op maat kon maken. Na een telefoontje over het idee en de prijs konden we het eens worden, en ben ik er op 3 mei naartoe gegaan. Samen met Arne, want het maken van een complete uitlaat zou nog wel wat tijd in beslag kunnen nemen, en ik vind het een beetje flauw om de monteur op z'n handen te kijken terwijl ik sta te wachten. Nu konden we tenminste nog wat nuttigs doen terwijl ze met mijn Dodge bezig waren. De afspraak was om vanaf de flens twee aparte uitlaatpijpen te trekken die aan de rechterkant onder mijn laadbak zouden eindigen. Dat moest wel, want aan de linkerzijde hangen twee gastanks achter elkaar en daar was geen ruimte voor een uitlaat. Als dempers zouden er twee Cherry-Bombs gebruikt worden en er zou geen balanspijp tussenkomen.

cherrybomb02.jpg (9409 bytes)
Twee evenwijdige Cherry-Bombs met een mooi, naar beneden gericht eindstuk.

Na een uurtje of vier zijn we teruggekomen om te kijken hoe ver het werk al was gevorderd. Zowel Arne als ik waren diep onder de indruk van het geleverde werk; het zag er werkelijk perfect uit! De uitlaatpijpen waren netjes achter de tussenbak langs gebogen en kwamen precies naast elkaar in twee Chery-Bombs uit. Als slagroom op het toetje hadden ze nog een mooi eindstukje gefabriceerd die de uitlaten naar beneden liet wijzen om ervoor te zorgen dat de onderkant van de laadbak niet vol roet zou komen. Alsof dat veel uitmaakt met al die modder ;-) Maar wel erg mooi! Ook het geluid was stukken beter dan ik had verwacht; er zit toch een duidelijk verschil tussen 1 demper en 2 dempers; nu klinkt hij mooi zwaar. Jammer genoeg ben ik z'n naam vergeten, maar hij wees mij erop dat de Hummers die nu onder mijn Dodge zaten niet meer in een goede staat verkeerde. En inderdaad; aan de binnenzijde zaten diepe scheuren in de band en op sommige plaatsen was het canvas al zichtbaar. Nu wist ik dat ze aan vervanging toe waren, maar dit had ik zelf nog niet gezien. Shit. Co kon nieuwe Hummers voor me leveren, maar dat geld had ik domweg niet. Wel had hij nog een paar tweedehands Hummers liggen en die zagen er nog prima uit. Hij deed mij een aanbod dat ik niet kon laten lopen, en ik heb gelijk toegestemd. Samen met zijn collega heeft hij mijn oude Hummers van de velgen gehaald en de 'nieuwe' teruggeplaatst. De binnenbanden waren nog goed, dus die konden blijven zitten. En wat een troep er uit die banden kwam! Eigenlijk om je te schamen ;-)

Al bij het opkrikken van de voorkant van de Dodge werd duidelijk dat de wiellagers niet goed meer waren. Vooral de linkerzijde vertoonde overmatige speling. Toevallig kwam er net een klant langs die een paar dagen ervoor problemen met z'n Dodge had gehad; zijn complete voorwiel was er vanaf gelopen door een defect lager. Veel schade in elk geval. Ik besloot het nog eventjes aan te zien en ging huiswaarts met een mooie roffel uit de V8 en een gehuil van de Hummers met flink profiel!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)