APK en sleepogen

Thom, 1 september 2002

Lijn (3257 bytes)

In het verhaal van 5 mei heb ik gezegd "the saga continues" en dat heeft het ook gedaan. Bijna elke zondag naar Dordrecht tuffen om een dagje aan de Jeep te knutselen. Voorheen was het plan om sleepogen, sidebars en misschien achterbumper voor de APK keuring klaar te hebben, zijn toch kleine klusjes? Yeah right! Prioriteiten stellen: Alles dat niets met de APK keuring te maken heeft links laten liggen, leuk voor later.

Zo hoort 't...

Gaan we een paar zondagen remleidingen vervangen, motortje afstellen en verlichting aanpassen. Daarna een door-de-weeks dagje vrij genomen om de laatste kleine klusjes af te ronden en het rode hok APK te laten keuren. De rubbers die rond de versnellings- en tussenbakpook hebben altijd met 3 schroefies vast gezeten, daar maar even een plaatje overheen. De remleidingen bij de bevestigingspunten in de rubbers leggen (Caatje d'r Dodge was erop afgekeurd: Slik, dat heb ik ook niet). En de grootste klus van allemaal: alle prut en zand eruit om het een beetje auto te laten lijken. Ik heb lopen poetsen met het schaamrood op m'n kaken, als niemand me maar ziet, hoe moet ik dat ooit uitleggen ;-)

Hehe, die krijg je niet meer zo snel kapot ;-)

Eindelijk alles klaar, heeft het keuringsbedrijf geen tijd. Grrrr! Dan maar volgende week ergens vroeg. Dinsdag vroeg afgesproken, kan ik daarna door naar m'n werk. "Keuren? Tuurlijk meneer, om half twaalf hebbe we tijd". Slik! Sebas gebeld, hij brengt hem naar de keuring. Wordt ik om een uur of vier gebeld: "het is wat uitgelopen, maar hij is goedgekeurd". Tot 's avonds laat een glimlach van oor tot oor! YES!

Gebout en gelast. Build to last forever. Hoop ik.

En dan gaan de leuke dingen beginnen, wat hij mag dan wel weer de weg op, maar zonder sleepogen kan je het terrein nog niet in. Maar als eerste het simpele werk. Een paar beschermingsroosters voor de achterlichten. Had ik een paar dagen na de Jeep gekocht, maar mogen waarschijnlijk niet bij de APK, dus die gok heb ik maar niet genomen. Een van de weinige plastic (tupperware) dingen aan de wagen zit nu veilig achter tralies. 

En toen was het de beurt aan de sleepogen. Voorbereidingen waren al afgerond, het denkwerk was gedaan en het uitslijpen van de platen staal was al in volle gang. Wat kan je je lekker uitleven met een slijptol. In het afwerken van al het staal duurde toch iets langer als verwacht, maar eind goed al goed. Een zondag laatste afwerkingen, lasklaar maken, passen, meten, lassen, slijpen, spuiten en monteren verder en de Jeep staat te pronken met twee voorste sleepogen die je er niet zomaar afpiest! Bijna een jaar nadat ik de wagen gekocht heb (08-09-2001) en ik zou er zowaar het terrein mee inkunnen. Me so happy!

En Thom, is de Jeep nu klaar, gaat ie naar huis? Ha! Tuurlijk niet. Ik heb meer op de planning staan dan dat er nu al gedaan is. Side-bars en achterbumper met reservewielhouder zijn projecten in uitvoering, we gaan gewoon verder bouwen.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)