Een zee van licht

Wouter, september 2002

Lijn (3257 bytes)

In de nacht van 21 op 22 september heeft 4x4 Het Noorden weer de welbekende en zeer gewilde nachtrit door het Noorden georganiseerd. Wouter en Joop waren gelijk super-enthousiast en hebben zich gelijk aangemeld toen de inschrijving werd geopend. Jammer genoeg kon de rest van de ChaosBoyz door verschillende omstandigheden niet aan de rit meedoen, maar Wouter houd het vaandel voor de ChaosBoyz 4x4 hoog! Naast Wouter en Joop rijd er nog een bekende van ons mee; Rienk. Mocht je niet meer weten wie Rienk is, kun je eens terugkijken in het foto-album van de Maasvlakte; hij bestuurt een knal-rode Dodge W200. Hieronder beschrijft Wouter in het kort de werkzaamheden die hij aan zijn Dodge heeft uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze helemaal klaar is voor een rit in het donker.

Hard aan het werk geweest om de lampenbar operationeel te krijgen voor de komende nachtrit. Op de onderstaande foto's kun je de lampenbar zelf zien; het is een stalen balk met daarop 4 naar voren, 2 naar achteren en 2 naar opzij gerichte lampen. Aangezien het niet de bedoeling is dat de lampen door takken of andere ongein beschadigd kunnen worden als ze niet worden gebruikt, heb ik op de rollbar zowel aan de bovenkant als de onderkant draadeinden gemonteerd. De gehele bar kan dus zowel boven als onder de rollbar worden gehangen. De lampenbar zelf zit met een 13-polige aanhangerstekker met een contactdoos in de laadbak verbonden op het 24V circuit van mijn Dodge (zie eerdere verhalen over het 24V circuit). Stroom zat met die 100Amp dynamo! De lampenbar kan als zodanig gemakkelijk verwijderd worden.

Om ervoor te zorgen dat de overige 249 deelnemers van de nachtrit niet worden verblind door mijn verlichting heb ik deze relatief kort afgesteld (kernen op 50m voor de auto). Tijdens het afstellen van verlichting bij ons op een donker landweggetje hebben we nog wat foto's gemaakt die laten zien wat het resultaat is geworden. Effect: goed licht om me heen; laat de nacht maar donker zijn!

 

Als extraatje is nu ook mijn derde remlicht aan de rollbar gemonteerd en heb ik verlichting onder mijn motorkap gemonteerd. Op die manier is het gemakkelijker om in het donker te sleutelen. Dat is natuurlijk nooit nodig, maar het levert wel een leuk plaatje op als de verlichting door de radiator schijnt ;-)

In elk geval is mijn Dodge helemaal klaar voor de nachtrit. Laat het donker nu maar komen en laten we hopen dat het een uitdagende rit zal gaan worden met de nodige hindernissen. Daar zijn we tenslotte nu op voorbereid!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)