De Dodge als pakezel

Wouter, oktober 2002

Lijn (3257 bytes)

Wouter beseft heel goed dat zijn Dodge in de 70er jaren niet is gebouwd om als showtruck te fungeren. Niks daarvan; gewerkt moest er worden! Boeren gebruikte hem voor het vervoeren van oogsten over het platteland en gebruikten hem als trekker voor zware aanhangers door modderige velden. Nou is dat niet iets dat we heden ten dagen nog zouden doen, maar Wouter schroomt er niet voor om z'n Dodge af en toe te gebruiken waar hij ooit voor is gemaakt. Alhoewel ik dit keer wel eerlijk moet zeggen dat ie het een beetje heeft overdreven; lees maar :

===== KNIP =====

Hoi Mike!

Bijgaand een viertal foto’s. Heb eergisteren en gisterenavond een partijtje stenen vervoerd voor Joop. In eerste instantie dachten we dat die betonnen stenen ergens tussen de 6 en de 7 kilo per stuk zouden wegen. Zeker weten door zuiver meten, dus op de weegschaal om onze nieuwsgierigheid te bevredigen. Een fenomenale 12 kilo per steen stond op de schaal! 

Dat betekent dat er met 240 steentjes in de laadbak er een slordige 2880 kilo geladen was!!!Wouw! 

Samen met het eigen gewicht van 2800 kg kom ik dan op een totaalgewicht van 5680 kg! 

Ik kan je verzekeren dat met het ritje in de stad het sturen, rijden en remmen goed gingen. Voor de zekerheid had ik wel de tussenbak in lowgezet. Totaal geen moeite om te accelereren. Voor het stoplicht vertoonde de Dodgegewoon nog kruipneiging en moest ik nog steeds op de rem staan.

onbeladen01.JPG (62612 bytes)  lading.jpg (70907 bytes)  beladen01.jpg (62594 bytes)  beladen02.jpg (54910 bytes)
[ klik op de foto om deze te vergroten ]

Indrukwekkend, Niet?

Groeten, Wouter

===== KNIP =====

Natuurlijk zijn wij als ChaosBoyz erg benieuwd of er mensen zijn die wel eens meer in hun laadbak hebben weten te vervoeren. Of mensen die aanhangers hebben vervoerd waar de gemiddelde Japanse 4x4 alleen maar van durft te dromen... Ben jij zo iemand? Stuur ons eens een mailtje; we zijn reuze benieuwd naar jouw verhaal!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)