Bijna weer als nieuw!

Mike, november 2002

Lijn (3257 bytes)

Sinds ik mijn Dodge zo'n twee-en-een-half jaar geleden heb gekocht en hem direkt daarna door een bevriende plaatwerker heb laten behandelen en spuiten, is de roestduivel toch weer flink toegeslagen. Op zich ook absoluut niet zo verwonderlijk; een Dodge staat er nou niet bepaald om bekend roestbestendig te zijn in ons vochtige klimaat. Anders dan in het droge Amerika hoor je de auto bijna roesten door het gebrek aan een goede anti-roest-behandeling. Nu heeft de vorige eigenaar wel gezorgd voor enige roest-preventie, maar die heeft zich voornamelijk beperkt tot het chassis. De body was bij aankoop al aardig aan het roesten.

Een kennis van ons staat bekend om zijn plaat- en spuitwerk dat hij voor verschillende firma's als van Dam en Co Oskam verricht. Ondertussen heeft hij al meerdere voertuigen van de ChaosBoyz onder handen genomen en iedereen is tot nog toe heel tevreden geweest. Om teleurstellingen te voorkomen; hij neemt geen 'nieuwe' voertuigen meer aan om concurrentie met van Dam en Oskam te voorkomen. Voor ons maakt hij zo af en toe een uitzondering ;-)

zijaanzicht.jpg (74308 bytes) dorpel.jpg (38958 bytes) laadbak.jpg (64369 bytes) velgen.jpg (56342 bytes) wielkastachter.jpg (31721 bytes)

Naast de roestduivel heeft het offroaden mijn Dodge ook geen echt goed gedaan. Hier en daar raak je wel eens een boompje (bijvoorbeeld tijdens de laatste rit door Sclayn) en de lak wordt er ook niet mooier op als je door rozenstruiken en overig struikgewas rijd. Tel daar nog eventjes bovenop dat mijn dochter en haar vriendinnetje het leuk vonden om met een stuk 'klei' teksten te schrijven op mijn laadbak die onder de modder zat. Jammer genoeg bleken het stenen te zijn en kon je de tekst naderhand ook nog lezen ;-) Tijd dus voor een algehele opknapbeurt...

Voor Na
Tijdens een rit in Sclayn gleed de Dodge een stuk opzij en kwam onzacht in aanraking met een boom. Zonde. Van de boom. Niets meer van te zien. Vakmanschap!
De voorzijde heb ik i.v.m. diverse beschadigingen al een keertje zwart gespoten. Dat heeft me eigenlijk nooit echt bevallen. Dit ziet er een stuk beter uit. Iets minder massief en het camouflage-patroon is mooi uitgewasemd.
Met de achterkant was eigenlijk niets mis. Alhoewel Thom een gelijkenis met een Mercedes-ster in de lak zag. Vaag ;-) Die 'ster' is in elk geval weg en de bumper is nu nog mooi. Ben benieuwd hoe lang dat zo gaat blijven.
Een beetje modderig mischien; maar het binnenste spatscherm is aan de Hummers blijven hangen tijdens de laatste rit op de Maasvlakte. Et voila! Dat ziet er tenminste weer stevig uit. Overigens waren de wielkasten al wel enigzins uitgeslepen voor de Hummers.
Tijdens de automaatbak-perikelen bleek de bodem onder de vloerbedekking aardig doorgerot te zijn. Het leek net een Flintstone-mobiel Daar is dus ook aan gewerkt. De rotte bodem eruit en een nieuw stuk staalplaat er voor in de plaats. Nu nog eventjes afwerken en klaar!
Bovenstaande geldt in mindere mate ook voor de passagiersbodem. Die was echter nog nčt niet doorgerot. En ook die ziet er zo weer keurig uit.

Zoals je in de bovenstaande foto's kunt zien heeft de plaatwerker erg mooi werk afgeleverd. Veel plaatwerk op de bekende Dodge-plaatsen heeft hij volledig moeten wegslijpen (wat er nog van over was) en er nieuwe stukken in moeten lassen. Zo zijn bijvoorbeeld de randen van het achterste spatscherm totaal opnieuw 'gemodelleerd'. Opnieuw heb ik gekozen voor het ietwat afwijkende camouflage-patroon die er hiervoor ook op zat. Persoonlijk vind ik die erg mooi en je ziet hem wat minder dan de gebruikelijke camouflage-paint op Dodges en Chevy's.

Bij 'normaal gebruik' zou hij er weer een tweetal jaartjes tegen moeten kunnen. Jammer genoeg houden de ChaosBoyz niet zo van het normale gebruik, dus het zal ongetwijfeld wat minder lang gaan duren ;-)

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)