Wiellagers Dodge vervangen

lijn1.gif (3257 bytes)

Begin dit jaar ben ik met mijn Dodge gestrand in Den Helder met een uitgelopen wiellager. Vanaf die tijd heb ik mijn lagers angstvallig goed in de gaten gehouden omdat ik dit niet nogmaals mee wilde maken. Twee weken geleden heb ik echter een aanrijding gehad waardoor het linker voorwiellager het wederom heeft begeven.

De lagers waren totaal verrot en ook de rotor moest wederom vervangen worden. Vlak na het monteren van de nieuwe lagers zijn we een week-end naar Hesdin, Frankrijk geweest en bij thuiskomst heb ik gelijk de lagers weer gecontroleerd. Helaas moest ik constateren dat de linker lagers alweer speling vertoonden. Vandaag heb ik daarom het hele spul nogmaals gedemonteerd en onderzocht.

Met wat hulp ben ik er uiteindelijk achter gekomen dat de nieuwe lagers te hoog waren waardoor deze niet goed opgesloten zaten in de lagerschalen. Een van de lagers is vervolgens bij SKF drie-tiende afgedraaid en inmiddels weer gemonteerd.

Het begin...
Natuurlijk begin je met het opkrikken (of heffen) van de auto en het ondersteunen hiervan met assteunen.Verwijder dan het voorwiel.

Remklauw verwijderen
Vervolgens demonteer je de remklauw door de twee boutjes welke de remblokken borgen te verwijderen.Je kan de klauw nu loshalen van de bevestigingsbeugel en aan de kant leggen.

Borgmoer verwijderen
Verwijder nu de splitpen uit de aandrijfas en draai de borgmoer los.Gebruik eventueel een doorslag of stevige schroevendraaier die je aan de zijkant in de schijf steekt en tegen de beugel van de remklauw laat rusten om te voorkomen dat het geheel gaat draaien.

Lagerhuis verwijderen
In de schijf zit een gat waar je een 12-kant 3/8 dopje doorheen kunt steken om de 6 bouten van het lagerhuis los te halen en te verwijderen.

Remschijf incl. rotor verwijderen
Nu kan je de schijf inclusief de rotor en het lagerhuis lostrekken en verwijderen.

Lager van de rotor scheiden
In mijn geval hoefde het buitenste lager niet los maar indien dit wel noodzakelijk is, kan je het lagerhuis gewoon over het lager heen trekken. Dan hou je meestal 1 lager en een keerring over op de rotor.Knip de keerring weg en trek het lager met behulp van een 3-armige trekker van de rotor. (tip: gebruik een spanband om de armen van de trekker te borgen).

Schoonmaken en controleren op beschadigingen
Nu alles los is, maak je het geheel goed schoon met bijvoorbeeld remmen reiniger en controleer je het lagerhuis en de rotor op beschadigingen. Indien je twijfelt aan de conditie van een van beiden: vervangen.

Optioneel : rotor vervangen
Indien je de rotor ook vervangt, kan je deze loshalen door de wielbouten met een paar rake klappen los te slaan. De nieuwe rotor kan je op dezelfde manier eventueel ook weer monteren (met behulp van een flinke doorslag en een zware hamer) maar een pers geniet hier toch de voorkeur.

Nieuwe lagers invetten
Vet de nieuwe lagers flink in voordat je ze op de rotor perst, dit doe je het makkelijkst door een klodder vet in je handpalm te leggen en met het lagers als het ware op je hand te tikken. Draai het lager hierbij voortdurend rond zodat het gehele lager goed vol met vet zit. 

Monteren van nieuwe lagers
Het monteren van de nieuwe lagers gaat het beste met bijvoorbeeld een hydraulische pers. Indien je echter geen pers hebt, is het ook mogelijk de lagers op de rotor te persen met behulp van een draadeind (M12 ofzo), 2 moeren en een paar flinke doppen. Vergeet niet eerst het lagerhuis voorzien van de nieuwe keerring over de rotor te schuiven.

Monteren van nieuwe lagers
Daar ik slechts een lager opnieuw moest monteren, zat het lagerhuis met de keerring en het buitenste lager nog op de rotor.Hierop komt vervolgens de afstandring en dan het binnenste lager.

Vloeibare pakking op het lagerhuis
Om te voorkomen dat er water en vuil bij het lager kan komen, voorzie ik het lagerhuis altijd van een laagje siliconenpakking.

Nieuwe keerring plaatsen
Plaats nu de nieuwe keerring om de steekas en sla deze voorzichtig met een doorslag op zijn plaats.

Schijf en rotor monteren
Plaats nu de schijf inclusief rotor en lagers weer terug.Rommel een beetje aan de schijf zodat de lagers goed naar binnen schuiven.Draai dan de 6 boutjes weer door het gat in de schijf handvast aan zodat het lagerhuis op zijn plek komt.

Vastzetten borgmoer en lagerhuis
Zet nu de as moer weer vast en draai hierna de 6 boutjes goed aan.

Splitpen monteren
Vergeet niet een nieuwe splitpen te monteren om te voorkomen dat de moer losloopt.

Schoonmaken en remklauw monteren
Maak nu de schijf even goed schoon met remmen reiniger en monteer de remblokken en remklauw weer.

Zorg altijd voor een schone werkplek als je met lagers werkt. Het zou zonde zijn als al je werk voor niets is omdat er bijvoorbeeld zand tussen je nieuwe lagers is gekomen.

Suc6 ermee!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)