Distributieketting vervangen

Ronald, november 2002

Lijn (3257 bytes)

Het begon allemaal met het afstellen van de onsteking... Dit wilde maar niet lukken, op een of andere manier wilde de Dodge helemaal niet meer of heel slecht lopen als de merktekens van de ontsteking tussen de 8 en 12 graden voor-ontsteking stonden. Verder constateerde ik dat de Dodge vooral tijdens stationair draaien erg onrustig liep en zelfs zo nu en dan een of meerdere vonken over sloeg. Als de motor stationair draaide terwijl hij koud was, was er een vreemde tik hoorbaar.

Op aanraden van Co Oskam heb ik de distributieketting vervangen en dit lijkt een heleboel geholpen te hebben. Het fijn afstellen en testen moet nog gebeuren maar hier onder volgt alvast het verslag van bovengenoemde werkzaamheden. Een slim persoon zou eerst de motor eens goed afspuiten zodat het meeste vuil en vet reeds verwijderd is, echter ik ben niet slim genoeg ;-) Pas toen ik het spul aan het demonteren ging bedacht ik me dat afspuiten wel even handig geweest was.

 

Koelslangen verwijderen

Onderaan de radiateur zit een kraantje waardoor je het systeem kan aftappen. Hierna heb ik de v-snaar van de waterpomp en dynamo losgehaald en de onderste radiator slang gedemonteerd aan de radiateur zijde. Ook de slangen aan de bovenkant van de waterpomp heb ik losgenomen.

Koelventilator verwijderen
Hierna heb ik de fan gedemonteerd door de 4 boutjes los te draaien. Als de boutjes los zijn, pak je de fan, de afstandsbus en de poelie er zo vanaf.


Stuurbekrachtigingspomp

Hierna heb ik de stuurbekrachtigingspomp gedemonteerd en aan de kant gelegd. Daar er genoeg ruimte is om de pomp aan de kant te leggen hoef je de druk en retour slangen niet los te halen.

Waterpomp verwijderen
De waterpomp zit met 7 bouten aan het blok geschroefd, na het verwijderen van deze bouten kan je de waterpomp er zo af pakken.


Krukaspoelie loshalen
De krukas poelie zit met 6 bouten aan de krukas vast. Na het losmaken van die bouten kan je de poelie er zo af pakken.

Trillingdemper verwijderen
Het verwijderen van de trillingsdemper gaf meer problemen. De grote bout in het midden was zo los maar de demper zelf wilde er niet af. Achteraf blijkt dat je daar een speciale trekker voor nodig hebt.

Poelietrekker

Met enig improviseren kom je een heel eind. Met behulp van een uitlaat klem een boormachine en een paar bouten heb ik zelf een trekker gemaakt en die voldeed  prima. De poelie kwam zonder problemen los.

Brandstofpomp

De brandstofpomp heb ik ook verwijderd en daarna kon het distributiedeksel eraf. Zorg er nu voor dat de merktekens op de tandwielen tegenover elkaar staan. Het grote tandwiel met het merkteken op half 6 en het kleine tandwiel met het merkteken op 12 uur.

Ketting/tandwielen monteren

Haal nu de nok los welke de brandstofpomp aandrijft en verwijder beide tandwielen met de ketting. Het monteren van de nieuwe tandwielen en ketting is een koud kunstje.Monteer vervolgens de nok weer en zet deze goed vast.

Distributiedeksel monteren

Zorg ervoor dat het distributiedekstel en het blok schoon zijn en vrij van vet en pakkingsresten.Monteer nu het deksel voorzien van een nieuwe pakking en/of vloeibare pakking.

Brandstofpomp monteren

Monteer nu ook de schoongemaakte brandstofpomp weer op het distributiedeksel. Zorg ook hier voor een nieuwe pakking en/of vloeibare pakking.

Trillingdemper monteren

Nu kan je ook de trillingsdemper weer monteren. Schuif deze over de krukas en ‘pers’ hem aan met behulp van de bout.

Krukaspoelie / waterpomp monteren

De krukaspoelie kan er weer op en ook de schoongemaakte waterpomp kan weer gemonteerd worden. Natuurlijk zit hier ook weer een nieuwe pakking en/of vloeibare pakking tussen.

Koelventilator / stuurbekrachtigingspomp monteren

De fan, poelie en afstandsbus kunnen er nu ook weer op. Pas op met vastzetten van de 4 bouten dat je niet de radiateur beschadigd. Ook de pomp van de stuurbekrachtiging kan weer op zijn plaats.

Afronden

Nog even de v-snaren weer omleggen en afstellen. Koelvloeistof vullen en klaar is kees. Ik heb de ontsteking even op het gehoor goed gezet daar ik geen goede afstellamp heb.

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)