Dodges are a girls best friend

Mike, 27 januari 2003

Lijn (3257 bytes)

In september 2002 werd het ChaosBoyz-team benaderd door een (freelance-) fotografe die een artikeltje wilde maken over Caroline en haar liefde voor haar Dodge en offroaden. Na enige mailwisselingen werd het contact gelegd tussen Hellen Sturm en Caroline. Ze wisselden diverse mails en foto's en in plaats van dat het artikel bij Caroline thuis zou worden gemaakt, werd de fotografe als bijrijder uitgenodigd om met haar mee te rijden tijdens het Maasvlakte-evenement dat de ChaosBoyz op 28 september had gepland. Voordat het zover was schreef Caroline al het complete verhaal, dat vervolgens door de fotografe zou worden verwerkt tot een artikel voor de 4WD AutoMagazine. Tijdens het evenement zou Hellen de nodige foto's maken die het artikel zouden sieren.

De maanden verstreken en we hoorden niets meer over de plaatsing van het artikel. Vandaar dat Caroline de stoute schoenen aantrok en de redactie van 4WD AutoMagazine belde om te vragen of het nog wel geplaatst en wanneer. En wat bleek? Het blad lag al bij de drukker en zou woensdag 22 januari in de winkels verschijnen. Onnodig om te zeggen dat de ChaosBoyz nagenoeg voor de winkels lagen om het blad gelijk te kunnen kopen. We hebben nog net de distributeur de vorige avond niet overvallen ;-) Uiteindelijk bleek een website-bezoeker, Ninko, sneller dan wij en hij scande de pagina's snel in en verstuurde ze naar ons. Geweldig initiatief! Leuk om te zien dat onze bezoekers ook zijn betrokken.

Hieronder vind je de drie ingescande pagina's uit het blad. Klik erop om ze te vergroten.

Het is een leuk artikeltje geworden en naast Caroline die er een leuke herinnering voor later aan overhoud, helpt het ook een beetje de naamsbekendheid van de ChaosBoyz te vergroten ;-) Na het evenement verliep de communicatie tussen ons en Hellen helaas een beetje stroef. Door onze onbekendheid in de freelance-fotografie-wereld waren wij niet op de hoogte van de gang van zaken. Zo hadden we van te voren geen afspraken gemaakt over het naderhand verkrijgen van de door de fotografe gemaakte foto's. Het is blijkbaar niet voor de hand liggend dat je na het interview de gemaakte foto's krijgt, maar dat je ervoor moet betalen. Maak dus duidelijke afspraken om teleurstellingen te voorkomen. Gelukkig zijn we uiteindelijk met Hellen wel tot een overeenkomst gekomen en hebben we de, overigens bijzonder mooie, foto's kunnen toevoegen aan ons archief.

We willen iedereen bedanken voor hun inzet en medewerking aan dit artikel. Iets dat zeker vervolg gaat krijgen; zij het op eigen initiatief van de ChaosBoyz!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)