Vervangen keerring stuurhuis

Ronald, 25 januari 2003

Lijn (3257 bytes)

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, lekt mijn stuurhuis verschrikkelijk veel olie. Na een ritje zie je de olie gewoon eruit lopen, hoog tijd om dit eens op te lossen dus. 

Ik ben begonnen met het loshalen van de stuur-as van de koppeling met het stuurhuis. Daarna heb ik de koppeling zelf van het stuurhuis verwijderd. Nu kon de grote platte moer los gedraaid worden. In eerste instantie heb ik deze een paar tikken gegeven met een doorslag en een hamer, daarna heb ik hem met een hele grote waterpomptang (moordenaar) verder los gedraaid.

Hierna heb ik de bus met daarin het lagertje en de keerring die vervangen dient te worden eruit gedraaid. Let op! Het asje mag niet mee naar buiten komen, gebeurt dit wel dan heb je een probleem. Zoals gezegd zit de keerring in de bus die ik zojuist verwijderd heb. Eerst moet je even een borgring verwijderen, daarna een plastic stofkapje en dan zie je de keerring zitten. Tik deze keerring er voorzichtig uit.

De nieuwe keerring heb ik met een oude dop en een hamer voorzichtig naar binnen geklopt (bij mij ging dit niet helemaal voorzichtig omdat de keerring eigenlijk te groot was. Ik heb de keerring op een slijpmachine min of meer pas geslepen – kinderen doe dit niet thuis ;-) )

Daarna heb ik het stofkapje weer geplaats en met de borgring het hele spulletje weer vastgezet. Als laatste heb ik de bus weer terug geschroefd in het stuurhuis, de moet weer vast gedraaid en de koppeling met de stuuras ook weer terug geplaatst. Omdat ik de keerring zelf op maat heb moeten maken weet ik natuurlijk niet hoe lang hij lek vrij blijft maar op dit moment lekt er geen olie meer.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)