Nieuw hart voor een Jeep

Thom, 26 januari 2003

Lijn (3257 bytes)

Na 2 maanden feestdagen, vakantie en andere sociale verplichtingen van Sebas en/of mijzelf werd er de 26e eindelijk weer eens aan de Jeep gesleuteld. En dan ook meteen goed natuurlijk. Chevy 350 eruit, GM 350 erin. Jeep op de oprit geduwt, party-tent opgezet en sleutelen maar. 

Om makkelijker bij de motor te komen moeten de bumper, voorgril en voorspatborden worden verwijderd. Versnellingsbak ondersteunen en daar begint het losdraaien van de vele moertjes en boutjes. De uitlaten worden nog even ondersteund en het jongleren met V8s kan beginnen. Het verwijderen van het oude blok gaat zonder problemen (uit elkaar is altijd makkelijk :-). Het nieuwe blok hangt al in de kraan als Sebas bedenkt het gat in de krukas op te meten. Je weet wel, dat 15 millimeter gat waar de 17 millimeter as van de versnellingsbak in moet. Hmmm. Een 16 millimeter freesboor en wat ambachtelijk Dremelwerk later en het monteren kan beginnen. Het oude vliegwiel erop, drukgroep ertegenaan, koppelingsplaat uit de losse pols centeren en gaan met de banaan. #$%%&#^%&#. Hij wil niet passen. Josh besluit in de namiddag ook nog even langs te komen. Ongeveer 10 minuten na #$%%&#^%&#. "Oh, koppelingsplaat niet gecentreerd" concludeerd hij. Gewapend met schuifmaat meet hij de afstand van vliegwiel (perfect rond) en koppelingsplaat (ook perfect rond) aan de buitenrand. 

Als alle maten overeen komen proberen we het nog een keer. En natuurlijk meteen passen. Weer wat geleerd. Omdat het al snel donker wordt (lees: we werken al een uur met MagLites en looplampen) besluiten we alleen het essentiele te monteren. Gril, spatborden en bumper met een paar boutjes weer aan de Jeep, party-tent afbreken en klaar. Voor vandaag. Volgende keer bouwen we de rest er weer aan, om hopelijk de V8 te laten snorren. Want we weten niet eens of ie loopt......

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)