Sidebars voor AquaFobia

Ronald, 19 maart 2003

Lijn (3257 bytes)

Side-bars zaten net als een roll-bar en een push-bar al een poosje in de planning maar telkens kwam er iets tussendoor.
Nu was het eindelijk dan toch zo ver, de Side-Bars komen er nu onder! Natuurlijk ga ik niet zelf aan de slag met pijp, lasbochten en las-apparaat, daar kan ik niet goed genoeg voor lassen.

Vandaag was het dan zo ver, om 08.00 uur was ik bij Co Oskam welke de bars voor me zou buigen en lassen. We zijn begonnen met het op maat maken van een aantal plaatjes welke met bouten tegen het chassis gemonteerd worden. Op de plaatjes komen dan de steunen welke op hun beurt de side-bars vasthouden.

Na veel passen en meten zat de eerste side-bar met een paar laspuntjes in elkaar en konden we het resultaat bewonderen. Het ziet er allemaal goed uit, dus nu kan het hele spul op de werkbank afgelast worden.

De andere kant ging iets lastiger, hier moesten we eerst de brandstoftank weghalen voordat we de gaten konden boren voor de bevestigingsplaten. Ook zat de handremkabel in de weg en moest daar een oplossing voor bedacht worden. Het verwijderen van de brandstoftank is met het juiste gereedschap gelukkig een fluitje van een cent. Co bezit een heftafel welke zon 1,5 meter hoog kan komen. De heftafel hebben we dus onder de brug gezet en hier hebben we de brandstoftank op laten zakken.

Ook aan de linkerkant moest er weer het nodige gepast en gemeten worden en natuurlijk de bevestigingsbeugels gefabriceerd worden. Het probleem van de handremkabel is opgelost door een groot gat door en door te boren door de voorste steun zodat hier de kabel doorheen kon. Na het aflassen op de werkbank en het geheel weer monteren is ook de linker side-bar af.

Nu moeten ze alleen nog even netjes gespoten worden en dan zijn ze helemaal klaar. Puik werk!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)