Achter een beetje hoger

Mike, 6 februari 2003

Lijn (3257 bytes)

Al sinds de aankoop van mijn Dodge heb ik mij geërgerd aan het feit dat hij aan de achterkant lager stond dan aan de voorzijde. Het leek net alsof hij zwaar was beladen of flink was doorgezakt. Nu kan het best zijn dat de veerbladen niet meer dezelfde vorm en stand hebben als toen ie net uit de fabriek kwam rollen, maar zoveel verschil kon er toch niet inzitten.

Van de vorige eigenaar had ik reeds begrepen dat hij het verenpakket aan de voorzijde had vervangen door een verenpakket van een Chevy welke dus ook meer veerbladen bevatte. Zijn argument was dat het de W200 wat stugger maakte. Volgens mij heeft het er domweg mee te maken gehad dat de veerbladen flink waren doorgezakt; dat zie je tenslotte regelmatig bij de W200's. Prettige bijkomstigheid was dat de W200 enkele centimeters omhoog ging aan de voorzijde en er zo ook meer ruimte ontstond voor de 36 inch Hummer-banden ;-)

 Nadat mijn Dodge opnieuw was gespoten en ik zo eens naar de foto's keek, had ik genoeg van dat 'doorgezakte' uiterlijk aan de achterkant en besloot ik eens te kijken wat er allemaal in de doos met onderdelen van de vorige eigenaar zat. Ik heb de W200 al meer dan 2 jaar in mijn bezit, maar had nog nooit de moeite genomen om eens te kijken wat er nou werkelijk inzat. Tussen de boutjes, moertjes, benzinepomp en gordels, vond ik echter een tweetal verhogingsblokken en een stel veerstroppen. Hmmmm... lijkt verdacht veel op een verhogingsset... Samen met Ronald zijn we op een goede zondag met mijn Dodge naar zijn schuur gereden met het idee om de oude blokken van het achterveerpakket te vervangen door de hogere nieuwe. Eventjes. Helaas liep dat heel anders dan we hadden verwacht doordat ik één ding was vergeten; moeren voor op de nieuwe veerstroppen. En laat de schroefdraad nou heel anders zijn dan de originele. Die we hebben afgeslepen... ;-)

Na veel gezoek en een ritje langs Sebas en Thom bleek dat we het er voor die dag maar voor gezien moesten houden. Ronald zou bij Co Oskam maandag wel passende moeren halen zodat de zaak afgemonteerd kon worden. Een nadere inspectie van de veerstroppen leerde ons ook dat dit meer op een eigen maaksel leek dan op een originele verlengde veerstrop. Zo was het schroefdraad veel grover dan bij de originele.

Het resultaat mag er echter wel wezen; mijn Dodge ging zichtbaar enkele centimeters omhoog (is een 4 inch verhogingsblok) en hij staat nu zelfs een klein beetje voorover. Geweldig! Het totaalaanzicht doet zelfs niet veel onder voor een Dodge voorzien van een originele suspension-lift. Dit had ik 2 jaar geleden moeten doen !

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)