Massale Hummerbanden-aanschaf

ChaosBoyz, 18 april 2003

Lijn (3257 bytes)

Als je zo eens rondkijkt naar de gemiddelde Chevy en Dodge die er in Nederland op de weg zijn, zul je zien dat de meesten ervan op zogeheten Hummerbanden rijden. Dat heeft deels te maken met het stoere uiterlijk en de - in verhouding - lage prijs. Mischien wel het grootste voordeel zijn de eigenschappen buiten de geasfalteerde wegen; die zijn uitstekend. Ze zijn niet voor niets jarenlang door het Amerikaanse leger gebruikt op hun Hummers! Helaas hebben ze ook een aantal nadelen als slechte rij-eigenschappen (trillen oftewel stuiteren en slijtage op de normale weg), om de aanslag op je lagers maar even te vergeten ;-)

 

Josh en Caroline zijn momenteel heftig bezig om hun Dodges weer helemaal klaar te maken voor de Hemelvaart-trip waarbij ze wat meer grip willen dan met hun huidige all-terrain banden. Uiteraard telt een stoer uiterlijk ook mee... Min of meer hetzelfde geldt voor Sebas; hij wil ook graag wat grover rubber onder zijn Dodge. Nu heeft van Dam een aardige partij Hummerbanden liggen op zijn terrein waar hij toevallig mee aan het adverteren is (zie de rubriek Bedrijven voor een link). Dat was het signaal voor de ChaosBoyz om daar maar eens een lading weg te gaan halen. In elk geval 5 per set (4 onder de auto en 1 als reservewiel).

 

Aangezien Ronald en Mike die dag toch lekker aan het sleutelen waren aan Mike's LPG-tank-ophanging, hebben zij aangeboden om met hun Dodge een 15-tal Hummerbanden te gaan ophalen bij van Dam. Toevallig was Arne ook vrij en aanwezig voor het helpen uitzoeken van een stel nette banden. Helaas ligt er ook wel een hoop (onbruikbaar) rubber tussen, maar uiteindelijk hebben we een leuk stel bij elkaar kunnen verzamelen. Vijftien Hummerbanden passen niet in één Dodge en zeker niet in die van Mike; die heeft zo'n superhandige kist acherin staan (ahum...). Uiteindelijk werden er 10 banden in Ronalds Dodge en 5 in Mike's Dodge geplaatst. Viel eigenlijk allemaal wel mee!

Aangezien we ten strengste afraden om Hummerbanden zonder binnenbanden te monteren, gaan Sebas, Josh en Caroline eerst op zoek naar een paar goedkope binnenbanden alvorens ze onder hun Dodge komen. Feit is dat we er in elk geval drie goed geschoeide 4x4's bij hebben voor onze toekomstige offroad-ritjes. Laat het lager-slopen maar beginnen!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)