Klepstoters voor Thoms CJ7

Thom, 11 mei 2003

Lijn (3257 bytes)

Okay, okay. Updateje pennen voor de website, ja, ja! Nee, updates over de Jeep volgen elkaar niet echt snel op (oh, dat vonden jullie ook al ;-). Dat komt meer omdat de vorderingen zelf ook niet echt snel gaan. De motortransplantatie is voor mij een nieuwe ervaring, en ik wil graag dingen in 1 keer goed doen. Daarom heb ik er geen haast mee.

Waar waren we gebleven. Oh ja, van 26 januari is het nog wel leuk om te weten dat ik tijdens het opruimen de startmotor nog even snel wilde plaatsen. Is maar 2 boutjes. Ik in het donker onder de Jeep en gaat dat malle ding niet passen. Heb ik een week in de rats gezeten, want iedereen wist mij te vertellen dat ie gewoon moest passen, terwijl is gezien heb dat de bevestigingsgaten een centimeter verder uit elkaar staan! De zondag daarop als eerste gekeken of hij echt niet past. Na en half uur mezelf verrot gescholden te hebben de startmotor geplaatst. De keer daarvoor had ik in het donker niet gezien dat ik de startmotor scheef voor de bevestigingsgaten hield, en dan past ie niet.......

Daarna 2 dagen bezig geweest met het weer netjes aankleden van de motor. Wat probleempjes met nieuwe aansluitingen die zouden moeten passen maar niet passen, dan de oude er maar weer in. Zoeken we later wel een keer uit. Maar aan het einde van de 2e dag konden we de motor laten draaien. Na wat initiŽle instelprobleempjes slaat de motor aan. HIJ DOET HET! En hoe. Op een heel irritante tik na loopt ie als een zonnetje.

Volgende op de prio-lijst is dus die tik. Het klink als een klep die "het" niet helemaal lekker doet. Maar toch niet helemaal. Andere ideeŽn worden ook geopperd, maar we houden het heel even op een hydraulische klepstoter die vastzit. Omdat we niet weten hoelang het blok stil gestaan heeft moet ie eerst maar een keer goed warm worden, dus even goed werken. En een ritje naar de Cruise Brothers in Den Haag is daar wel geschikt voor. Helaas is dat niet de oplossing van het probleem, plus ik heb er nog een probleem bij gekregen: De achterremmen blijven hangen. Eerst de tik maar oplossen, remmen heb je niet nodig, toch? Een ATF kuurtje misschien? Halve liter motorolie eruit, ATF erin en een 30 minuten laten draaien. ATF is chemische bende die verstopte dingen los zou moeten krijgen. Daarna wel gelijk olie en oliefilter vervangen. In plaats van 15w40 er toch maar 20w50 olie in gedaan, schijnen oudere Amerikaanse blokjes lekkerder te vinden. Maar tik nog steeds niet weg. Intussen tussen door de hoofdremcilinder uitgehoond en goed schoongemaakt, maar dat heeft niet geholpen. 

Weer terug naar de tik. Hydraulische klepstoters vervangen. In Uden bij een Corvette-zaakje klepstoters opgehaald en een dag uitgetrokken om deze te vervangen. Na het vervangen komt het afstellen van de nieuwe klepstoters. Bij de meeste Amerikanen is dat een kwestie van met de juiste Newton-meters aandraaien, maar Chevy-blokken zijn eigenwijs en hebben instelbare klepschommels. De manier van afstellen die in de beschikbare boeken genoemd wordt is op z'n zachts gezegd "vaag" (aandraaien tot je de stangetjes niet meer kan draaien en dan nog 1/2e slag). Maar het staat in 3 boeken, dus het zal wel. Bij het terugplaatsen van het inlaatspruitstuk (intake manifold) kom ik erachter dat de middelste bouten eigenlijk te lang zijn. 1 van de bouten in beschadigd op een plek waar een stangetje in de weg had kunnen zitten. Dat zou ook de oorzaak geweest kunnen zijn van het tikken, maar je weet het niet he. In ieder geval heb ik en de langere bouten in gaten gedraaid waar ze geen kwaad kunnen.

 

Nadat het manifold en kleppendeksels weer op hun plek zitten, koelwater bijgevuld is en de ontsteking weer teruggeplaatst gaan we proberen te starten. Met een hoog jankend geluid draait de startmotor de V8 zonder problemen rond. We horen geen tik meer, maar ook geen vroem. De motor heeft geen compressie en zuigt geen lucht aan. Het lijkt er sterk op dat de kleppen open blijven staan. In de dagen erna op internet bladeren en het blijkt dat er meerdere manieren zijn om de klepstoters af te stellen. Het eindresultaat hoort altijd hetzelfde te zijn. De zogenaamde "hydraulic lifter preload", noem het maar voorspanning moet tussen de .020 en .060 inch liggen. En die van mij staan VEEL verder. De procedure blijkt dus ietsje anders te zijn: Aandraaien tot je de stangetjes niet meer op en neer kan bewegen (lash op nul zetten) en dan nog 1/2e slag.

Dus zondag 4 mei weer kleppendeksels eraf. Alle klepstoters losgedraaid en wachten tot de hydraulische klepstoters allemaal omhoog gekomen zijn. In de tussentijd ga ik maar verder met de vastzittende rem (een apart verhaal, en al zodoende apart te lezen ;-). Na het volgen van de juiste procedure voor het afstellen van de klepstoters gaan we weer een poging wagen. Na een hoop gesputter en gehoest, en met behulp van continue gas geven blijft het motortje draaien. In den beginne was de tik nog hoorbaar, maar na verloop van tijd verdween deze. En tot zover het goede nieuws. De motor blijft zonder gas geven niet lopen. Hij reageert niet op idle-afstellingen op de carburateur, en bij het op tijd zetten moeten we hem wel erg ver vervroegen. Grrrrr. Om dat er af een toe een backfire optreed, en er erg veel geroffel te horen is uit de uitlaat, verdenken we dat de kleppen nog steeds niet helemaal lekker afgesteld staan. Dus volgende keer maar weer het manifold eraf om visueel de preload van de klepstoters te controleren, want bij de gevolgde procedure krijg ik niet echt een warm gevoel.

 

11 mei, manifold er weer af. Ik had voor de gelegenheid een hulpmiddeltje gemaakt om te kunnen zien of bij het opnieuw afstellen van de klepschommels de stangetjes meer naar boven of beneden zouden staan (zie foto hierboven). Met het manifold eraf is het gemakkelijker om de lash uit de stangetjes te draaien. Nadat we alle klepschommels weer een halve slag gegeven hebben blijkt dat ze de vorige keer nog steeds iets te strak stonden. Na wat gerommel met de timing blijft het motortje gewoon weer lopen :-). En de tik is ook weer terug :-(. Volgende keer ga ik de distributiemodule uit mijn oude blok er in plaatsen, misschien dat de tik daar uit komt? Maar hij loopt gelukkig weer!!!

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)