Rempedaal blijft hangen

Thom, 4 mei 2003

Lijn (3257 bytes)

Bij de trip heel en weer naar de Cruise Brothers kwam ik erachter dat mijn achterremmen aanliepen. Het blijven hangen van het rempedaal, met als gevolg dat de remlichten bleven branden, was een bekend probleem. Bij de APK keuring was het met kruipolie te fixen. Nu bleven de remmen echt aanlopen. Dus op zoek naar de oorzaak. 

Eerst maar gekeken of er bij de achterremmen wat te zien was. Zag er allemaal normaal uit. Gelukkig zit er nog voldoende voering op de remschoenen, ik ben er dus op tijd bij. Een gesprekje met Kevin van Offroad Utrecht leerde mij dat een vuile hoofdremcilinder meestal de oorzaak is van dit soort remproblemen. Die dus maar uit elkaar. Echt beschadigd of vuil is deze niet, maar er zitten wel wat plekjes in de cilinder. Even een hoonsteentje erdoor. Na alles weer in elkaar gezet en ontlucht te hebben een testrit. Nee, helaas probleem niet opgelost. 

Volgende op de verdachtelijst is het mechanisme onder het dashboard. Die stond al op de lijst van nader te bekijken onderdelen vanwege het kraken en klikken. Met stip gestegen zeg maar. In het Haynes en Chilton boek gekeken: Niets over het rempedaal. S#!t. (later blijkt er een plaatje bij de koppelingsinrichting te staan, te laat). Dan zelf maar onder het dashboard op onderzoek uit. Op dag 1 van het onderzoek moet het werk gestaakt worden. Een losgeschoten veer trekt een snee van 2mm diep in m'n middelvinger. Het was toch al 7 uur 's avonds, mooie tijd om te stoppen. 

Een week later is de vinger weer een beetje heel en gaan we verder. Alles lijkt aan elkaar vast te zitten. Na een uurtje prutsen komt de gouden tip van Sebas: haal de hele bevestigingsplaat er onder uit. Als de plaat met pedalen er eidelijk op de stoep ligt wordt gelijk een paar dingen duidelijk. a) Je ziet meteen hoe het mechanisme in elkaar zit en hoe het zou moeten werken, en b) dat dat bij de mijne absoluut niet het geval is. Het koppelingspedaal is gelagerd met naaldlagers om de as, maar op het moment wordt die gesmeerd met roestpoeder. Echt soepel gaat dat niet. Het rempedaal is gelagerd met 2 koperkleurige busjes, maar daar overheerst ook de roestkleur. De as heb ik met een hamer en flink wat geweld uit het pedaal moeten rammen.

 

Alles goed schoongemaakt en flink met vet weer in elkaar gezet. Het verschil in voor en na is enorm (groter als bij een Tell-Sell reclame voor afslankpillen ;-). Dat dat ooit goed gegaan is. Helaas kan ik niet testen omdat de motor nog niet soepel loopt, maar het zou me verbazen als dit niet het probleem was.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)