Sleuteldag bij Co Oskam

ChaosBoyz, 25 mei 2003

Lijn (3257 bytes)

Naast de gezamelijke terreinritten en de gezellige meetings organiseren de ChaosBoyz ook meerdere malen per jaar een zogenaamde sleuteldag of soms zelfs sleutelweekend. Het doel is vaak om gezamelijk aan de 4x4's te sleutelen en gereedschap en kennis te delen. Vaak worden de sleuteldagen georganiseerd vlak voor de APK-keuringen of voor een grote offroad-rit.

Ook dit jaar hadden we weer een gezellige sleuteldag georganiseerd en wel bij Co Oskam. Het is geen geheim dat een aantal van ons de websites onderhouden van zowel van Dam als van Co Oskam. Een tijdje geleden opperde Ronald, die de website van Co Oskam beheert, het idee aan Co om eens een sleuteldag te organiseren. Co was gelijk enthousiast en al snel werd de datum vastgelegd op zondag 25 mei. Co zou speciaal voor ons de deuren tot zijn pand openen en stelde daarmee zijn bruggen, gereedschap, olie en onderdelen ter beschikking. En allemaal tegen een aantrekkelijke 'groepskorting'. Echt super! 

 

Ronald startte een inventarisatie om te kijken welke ChaosBoyz er interesse hadden en daaruit bleek weer een enorme animo te bestaan. Iedereen verzamelde al de geplande reparaties en keek reikhalsend uit naar 25 mei. De meeste van ons hebben nu eenmaal geen echt geschikte ruimte om lekker aan hun 4x4 te kunnen sleutelen en niemand heeft er een brug. Bij Co konden we gebruik maken van al zijn goede adviezen en ervaringen en indien nodig konden we ook het speciale gereedschap gebruiken voor de moeilijkere of lastigere klusjes.

 

Met een beetje respect lieten we Co uitslapen zodat hij pas om 10.00 zijn deuren hoefde te openen ;-) Al snel verzamelde de ChaosBoyz zich en zorgden ervoor dat ze snel een plekje kregen in de garages van Co en het liefst op een brug. Ton begon gelijk met het vervangen van zijn voorwielkruisjes en het controleren van de wiellagers. Daarna ook nog snel eventjes de achterremmen uit elkaar en de remschoenen vervangen. In de tussentijd was Wouter ook al weer driftig bezig met het vervangen van zijn remschoenen en stonden Josh en Caroline de zojuist aangeschafte schokdempers op maat te maken voor Caroline's zwaar verhoogde Dodge. Ronald had een plekje op een brug bemachtigd en was bezig alle olie in de differentiŽlen, de tussenbak en de motorolie te vervangen. Uiteraard gelijk ook maar een nieuw filtertje in de automaatbak en daarvan ook de olie vervangen. Later op de dag kwam Mike ook met zijn Dodge voor o.a. het verversen van de motorolie. De heenweg was voor hem niet zo vlekkeloos verlopen; de radiateur van zijn Dodge zat verstopt en zorgde - zelfs op de snelweg - voor een oververhitte motor. Het zat zowiezo niet zo erg mee, want toen eenmaal de aftapplug van het carter was verwijderd, bleek deze nog nauwelijks schroefdraad te bevatten :-( Gelukkig wist Co wel raad en kwam met een identieke plug aanzetten, afkomstig uit een 6 cylinder carter...

 

Tussendoor konden we genieten van een lekker bakje koffie en het voor Co meegebrachte gebak. Tegen het einde van de dag was nagenoeg iedereen wel klaar met hun geplande klusjes en konden we moe en smerig maar voldaan afscheid nemen van Co. We willen dan ook Co hartelijk bedanken voor zijn gastvrijheid en hopen dat we dit volgend jaar kunnen herhalen!

Meer informatie over Co Oskam kun je vinden onder de rubriek 'bedrijveninfo'.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)