Achterste krukaskeerring

Ronald, 21 juli 2003

Lijn (3257 bytes)

Omdat mijn Dodge al een hele tijd een beetje olie lekte bij de achterste krukas keerring en omdat de olie er op de terugweg van onze laatste trip naar de maasvlakte ineens behoorlijk hard uit lekte, heb ik besloten de achterste krukas keerring te vervangen.

Het begon allemaal vrij simpel, eerst even de olie aftappen en daarna de carterpan verwijderen. 

 

Vervolgens heb ik de oliepomp verwijderd en daarna de achterste lagerkap.

 

De oude keerring was behoorlijk uitgedroogd en hard dus deze brak af toen ik hem verwijderde. Het verwijderen van het bovenste deel, was heel simpel, met een klein schroevendraaiertje kon ik hem zover doorduwen dat ik hem tussen het blok en de krukas uit kon trekken. Daarna heb ik de lagerkap schoongemaakt en de nieuwe keerring er in geduwd. Ook het bovenste deel van de keerring heb ik zonder al te veel problemen op zijn plaats kunnen duwen.

 

Ondertussen hebben de carterpan en de oliepomp even in de wasmachine gelegen en waren weer mooi schoon en vet vrij. De oliepomp en de lagerkap heb ik voorzien van een laagje verse olie en beiden zijn weer gemonteerd.

 

De randen van de carterpan heb ik nog even lichtjes schoon geschuurd omdat er nog wat resten van een oude vloeibare pakking aanwezig waren. Daarna heb ik de randen waar de rubberpakking hoort voorzien van een laagje siliconenpakking en de randen waar de kurkpakking hoor voorzien van een laagje gewone vloeibare pakking. De pakkingen kunnen op deze manier niet verschuiven tijdens het monteren van de carterpan en gaan ook minder snel lekken. Let er bij het monteren van de rubber pakkingen op dat de uitstekende puntjes goed door de gaatjes in de carterpan steken. 

Nadat alles weer was gemonteerd en er nieuwe olie in het blok zat, heb ik de motor even stationair laten lopen. De oliedruk meter gaf geen druk aan maar omdat dit wel vaker gebeurt, heb ik hier geen aandacht aan geschonken. De motor liep netjes en zonder bijgeluiden. Vervolgens ben ik het gereedschap en mezelf gaan reinigen en daarna wilde ik naar huis rijden. Toen ik echter deze keer de motor startte, was er plotseling wel een tik hoorbaar welke bij het gas geven zelfs overging in een verschrikkelijke ratel.

Ik heb de auto laten staan en ben de volgende dag terug gegaan om te kijken wat er mis gegaan kon zijn. Na het verwijderen van de carterpan was er niets geks zichtbaar. Vervolgens heb ik de oliepomp weer gedemonteerd en toen kreeg ik de schrik van mijn leven…het asje waarmee de olie pomp wordt aangedreven, was verdwenen. Na de oliepomp eens aan een nader onderzoek onderworpen te hebben, bleek dat ik deze de vorige dat niet goed aangedrukt had toen ik hem monteerde waardoor hij scheef was komen te zitten. Het asje was dus niet verdwenen maar afgebroken precies op het punt waar deze in de oliepomp gaat. 

Het resultaat van niet goed opletten zie je op bovenstaande foto. Gelukkig heb ik nog een motor liggen waar ik deze as uit kon halen en na het verwijderen van de ontsteking, kan je de as er zo uitpakken en de nieuwe er in laten zakken. Let wel op hoe je de oude as eruit haalt, want de ‘nieuwe’ moet er weer op dezelfde manier in anders klopt de stand van je ontsteking niet meer. De as van de ontsteking valt namelijk precies in een sleuf boven in het tandwiel.

Na nogmaals weer alles gemonteerd en wederom olie gevuld te hebben, heb ik de motor weer gestart. Nu was de tik helaas nog steeds hoorbaar maar gaf de meter wel weer gewoon oliedruk aan. Pas na ongeveer 20 minuten draaien, begon de tik af te nemen. Voor de zekerheid heb ik nog even een toevoeging in de olie gedaan en ben ik richting huis gereden. Eenmaal thuis aangekomen was de tik helemaal weg en loopt de motor gelukkig weer als vanouds. 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)